RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Затримання "вагнерівців" у Мінську. Бутусов знову звинуватив Єрмака у держзраді

Комітет Верховної Ради з питань безпеки і оборони провів закрите засідання, на якому заслухав офіцера Головного управління розвідки Міноборони України, командира спецпідрозділу, який проводив операцію по захопленню 28 членів російської ПВК "Вагнера".

Як повідомив у Facebook журналіст Юрій Бутусов, засідання пройшло ще 7 грудня, але досі немає ніякої реакції на озвучені розвідником факти.



"Офіцер розповів про всі деталі спецоперації, відповів на всі запитання народних депутатів... Правоохоронні органи не діють", – зазначив він.

Таким чином, парламентський комітет отримав докази брехні глави Офісу президента Андрія Єрмака, який неодноразово заявляв, що спецоперація не проводилася.

За словами Бутусова, досі не вирішено питання забезпечення безпеки всіх учасників спецоперації із захоплення "вагнерівців", на яких російські спецслужби можуть вести полювання.

"Росіянам вигідно усунути тих, хто завдавав РФ великої шкоди. І вигідно усунути тих, хто є вкрай небезпечними і живими свідками зради в керівництві України. Адже це може приховати всі сліди скандалу, чи не так?" – підкреслив журналіст.

Він попередив депутатів комітету з оборони, Офіс президента і керівництво спецслужб, що вони зобов'язані забезпечити безпеку всіх учасників розсекреченої спецоперації.

Якщо інформація офіцера ГУР МО буде оприлюднена, вона може стати ще одним доказом того, що Єрмак є агентом Росії.

За даними Бутусова, глава ОП особисто повідомив у Білорусь про те, що Служба безпеки України готує спецоперацію із затримання "вагнерівців".

"На моє переконання і за даними моїх джерел, саме Андрій Єрмак дзвонив у Білорусь і подав сигнал керівникам деяким в білоруській владі (кому конкретно, ми не знаємо) про те, що їде небезпечна група, придивіться до неї уважно. Тобто інформація була конкретна. Але достатня для того, щоб це була наводка, на жаль, і для того, щоб білоруські спецслужби затримали цю групу", – зазначив Бутусов.

Також показовою є історія з обстрілом машини командира групи ГУР МО з позивним "Швед", який виїжджав зі своєї квартири на Позняках у Києві.

"Співробітники контррозвідки чогось відкрили вогонь по машині "Шведа" прямо серед житлових будинків, просто дивом ніхто не постраждав... Навіщо було по ньому стріляти? Це наводить на серйозні підозри", – розповів колишній співробітник Міноборони, підполковник Михайло Ніколов (позивний "Лермонтов").

На його думку, спецоперація зі звільнення полонених в ОРДЛО була зірвана в результаті зради в керівництві України.

Про те, що Єрмак – агент Москви, який реалізує план РФ, говорив і російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його інформацією, перший "акт зради" Єрмак зробив в липні 2019 року, коли підписав зі своїм куратором Владиславом Сурковим протокол, де Україна брала на себе односторонні зобов'язання реалізації так званої формули Штайнмайера.

"Я вважаю, що він усвідомлений агент російської влади. Більш того, у мене є ексклюзивні відомості з Москви, що стосуються і подробиць його вербування і зв'язків. Всі його дії спрямовані на те, щоб односторонньо щось підписати. Вершиною його творчості було підписання угоди про консультативну раду ОРДЛО і України в березні. Це було зірвано громадянським суспільством", – сказав Піонтковський.

Зі свіжих прикладів – провал призначення віце-прем'єр-міністром – міністром енергетики Юрія Вітренка, який лобіював Єрмак. До речі, воно провалилося тому, що голосувати за кандидатуру Вітренка відмовилися групи Сергія Льовочкіна і Віктора Медведчука у фракції ОПЗЖ.

Стає очевидно, що дії Єрмака загрожують національній безпеці України. Однак президент Володимир Зеленський вважає за краще не реагувати на факти. Або він не вважає це загрозою, або нехтує нацбезпекою.

Нагадаємо, першим про те, що до зриву операції СБУ з "вагнерівцями" в Білорусі може бути причетний Андрій Єрмак, заявив агент НАБУ, ветеран АТО Євген Шевченко.

Журналіст Юрій Бутусов висловив переконання, що спецоперацію Служби безпеки України із затриманням "вагнерівців" у Білорусі нібито зірвав Єрмак, щоб не псувати відносини з Росією.

Незабаром у мережі з'явився аудіозапис "вербування" СБУ найманця ПВК Вагнера Дениса Харитонова, що може стати свідченням зірваної спецоперації.

У СБУ публічно називали фейком дані про нібито спецоперацію з найманцями ПВК. Відомство вказувало на те, що першоджерелом цієї інформації було російське видання.

Пізніше Шевченківський суд Києва зобов'язав СБУ відкрити провадження за підозрою глави Офісу президента Єрмака в державній зраді та шпигунстві

Народний депутат України від "ЄС" Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами затриманих у Білорусі "вагнерівців", а також квитки бойовиків на рейс до Стамбулу.

Крім того, парламентарій опублікував фотокопії документів, які теж свідчать про спецоперацію СБУ щодо затримання найманців із російської ПВК Вагнера. Він зазначив, що оперативні співробітники спецслужб, які брали участь у спецоперації, готові давати свідчення у справі.

Через деякий час Ар'єв показав і відео з допиту співробітниками СБУ снайпера на ім'я Володимир Лі, якого було також затримано серед бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі. До ролика політик вкотре додав копії документів, що вказують на проведення операції українськими спецслужбами, яку заперечували в Офісі президента.

А згодом Служба безпеки України підтвердила причетність до спецоперації щодо "вагнерівців" у суді. Зокрема, з’ясувалося, що СБУ прямо перед затриманням російських найманців у Білорусі збирала проти них докази.
Редактор: Юрій Коверзнєв
17-12-2020, 18:40
Коментарів 0 Переглядів 1 336

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.