У Японії вперше схвалили продаж помідорів з модифікованим геномом

новини / Новини світу
953
0
У Японії вперше схвалили продаж помідорів з модифікованим геномом

Група експертів при Міністерстві охорони здоров'я Японії схвалила продаж першого в країні продукту з модифікованим геномом.

Про це інформує NHK.



Ця група схвалила у п'ятницю заявку на продаж помідора, геном якого було модифіковано таким чином, щоб у ньому містилося більше гамма-аміномасляної кислоти ГАМК. Вважають, що ця амінокислота сприяє зниженню кров'яного тиску.

Помідор було розроблено спільно Університетом Цукуба та однією біотехнологічної фірмою.

Експерти відзначили, що помідор не містить ніяких генів, які відрізняються від генів натуральних сортів. Експерти повідомили також, що коригування генома не призвело до збільшення кількості алергенів або токсичних речовин.

Слід зазначити, що запроваджена ще минулого року в Японії постанова дозволяє продаж продуктів харчування з модифікованим геномом після подання до урядових органів відповідної заявки, якщо група експертів визначить, що цей продукт не потребує перевірки на безпеку.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.