Лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна розповіла, які продукти з новорічного столу варто виключити людям, які хворі на коронавірус.
Зокрема, всім, кому поставили діагноз COVID-19, потрібно повністю відмовитися від алкоголю, передає
Главред.
"Алкоголь пригнічує організм, зріджує кров і веде до інтоксикації. Можна хіба що один ковток шампанського, але краще виключити навіть це", — порадила експерт.
Що не можна їсти хворим на COVID-19
Соломатіна радить у святкові дні прибрати з раціону важку їжу. Серед іншого хворим на COVID-19 варто уникати смаженого м'яса, шашлику і калорійних салатів, таких як олів'є і оселедець під шубою.
Крім того, дієтолог рекомендує не їсти солоні продукти, оскільки вони зневоднюють організм. Варто утриматися від їжі та напоїв, до складу яких входить цукор.
Що можна їсти хворим на COVID-19
Легкі салати, що складаються з двох-трьох інгредієнтів, корисні при коронавірусі.
"Зелені" салати містять хлорофіл, відповідно, постачають кров киснем. З м'яса можна вживати птицю, рибу (неконсервовану), кролятину, курячу грудку та індичку. М'ясо краще зварити або запекти. Ідеальний варіант це бульйон або заливне.
На десерт варто віддати перевагу сиру і стравам з нього, також підійдуть збиті муси, желе, смузі та кисломолочна продукція.
Для розрідження крові можна використовувати імбир, часник, томатний сік.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-12-2020, 00:16
0
1 668