RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дивовижний напій, який  продовжує життя

З приходом зими настав час вживати смачні напої, які не тільки зігрівають серце, але і, як відомо, сприяють довголіттю.

Золоте молоко, також відоме як молоко з куркума, - це індійський напій, який набирає популярність в західних культурах, пише Главред.



Цей яскраво-жовтий напій традиційно готують шляхом підігріву коров'ячого або рослинного молока з куркумою та іншими спеціями, такими як кориця і імбир.

Він відомий своїми численними перевагами для здоров'я, в тому числі допомагає збільшити тривалість життя.

Молоко з куркумою часто використовують як альтернативний засіб для підвищення імунітету і запобігання хвороб.

Ключовим інгредієнтом золотого молока є куркума, популярна в азіатській кухні жовта спеція, яка надає каррі характерний жовтий колір.

Куркумін, активний компонент куркуми, століттями використовувався в аюрведичній медицині через його сильні антиоксидантні властивості.

Антиоксиданти-це сполуки, які борються з пошкодженням клітин, захищаючи організм від окисного стресу.

Це важливо для функціонування клітин, і дослідження регулярно показують, що дієта, багата антиоксидантами, може допомогти знизити ризик інфекцій і хвороб, щоб збільшити тривалість життя.

Більшість рецептів золотого молока також включають корицю та імбир, які мають ще сильніші антиоксидантні властивості.

Здоровий мозок

Дослідження, опубліковане в американському журналі геріатричної психіатрії, надало докази того, що куркумін може допомогти захистити мозок.

У дослідженні учасники були рандомізовані на дві групи і вивчалися протягом 18 місяців.

Одна група приймала 90 міліграмів куркуміну двічі на день, а інша група приймала плацебо.

Всі добровольці пройшли когнітивні тести, які повторювалися кожні шість місяців протягом усього дослідження і після нього.

Результати показали, що група, яка приймала куркумін двічі на день, показала 28-відсоткове поліпшення тестів пам'яті за період дослідження, в той час як в групі плацебо поліпшення пам'яті не було.

Здорове серце

У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США Національних інститутів здоров'я, вивчався вплив куркуміноїдів на інфаркт міокарда.

У дослідженні брали участь люди, які перенесли операцію на серці, яким давали або чотири грами куркуміну, або плацебо за кілька днів до і після операції.

Було виявлено, що ті, хто отримував куркумін, на 65 відсотків менше шансів на серцевий напад під час перебування в лікарні, ніж у людей у групі плацебо.

Більш того, куркумін може поліпшити функцію слизової оболонки кровоносних судин, відому як ендотеліальна функція. Правильна функція ендотелію важлива для здоров'я серця.

Як приготувати

Золоте молоко легко приготувати вдома, використовуючи інгредієнти: півсклянки (120 мл) несолодкого молока за вашим вибором, одну чайну ложку куркуми, один невеликий шматочок тертого свіжого імбиру або 1/2 чайної ложки імбирного порошку, половину чайної ложки кориці, одна щіпка меленого чорного перцю, одна чайна ложка меду або кленового сиропу (за бажанням).

Щоб зробити золотисте молоко, просто змішайте всі інгредієнти в невеликій каструлі і доведіть до кипіння.

Зменшіть вогонь і тушкуйте близько 10 хвилин, поки молоко не стане ароматним і ароматним.

Процідіть напій через дрібне ситечко в гуртки і зверху додайте дрібку кориці.

Золоте молоко також можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до п'яти днів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
9-12-2020, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 1 455

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.