Ризото - це традиційна страва італійської кухні, приготування якої потребує знання певних правил.
Готують ризото з круглозернистого крохмалистого рису особливого сорту з додаванням бульйону, пише
Уніан.
Рис при цьому не можна промивати, щоб не пішов крохмаль, який дарує страві особливу вершкову консистенцію.
Найкращими для цієї страви вважаються такі сорти рису, як "арборіо", "карнаролі", "бальдо" і "віалоне нано". Щоб надати додаткову в’язкість, у рис додають бульйон або воду, і готується різотто при постійному помішуванні.
Ризото
- Рис (найкраще "арборіо") - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Перець болгарський (червоний) - 1 шт.
- Гриби - 300 г
- Бульйон (грибний) - 3 ст.
- Пармезан - 75-100 г
- Петрушка - 1 пучок
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Олія рослинна (для обсмажування)
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Цибулину нарізати кільцями, обсмажити на олії.
Нарізати дрібними кубиками перець. Додати його до цибулі. Туди ж додати гриби. Смажимо всі овочі 5 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.
В окремій сковороді на великому вогні обсмажити рис (2-3 хвилини).
Зменшити вогонь й, акуратно помішуючи, потихеньку частинами вливати бульйон у рис. Залишати сковороду на маленькому вогні до готовності – рис повинен увібрати весь бульйон.
Потім додати до рису овочі, добре перемішати. Додати натертий на тертці сир, зелень, сіль, перець, перемішати і потримати ще на маленькому вогні ще 2 хвилини.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-12-2020, 01:40
0
916