Ризото з овочами: як приготувати смачну страву

новини / Смачні рецепти
981
0
Ризото з овочами: як приготувати смачну страву

Ризото - це традиційна страва італійської кухні, приготування якої потребує знання певних правил.

Готують ризото з круглозернистого крохмалистого рису особливого сорту з додаванням бульйону, пише Уніан.



Рис при цьому не можна промивати, щоб не пішов крохмаль, який дарує страві особливу вершкову консистенцію.

Найкращими для цієї страви вважаються такі сорти рису, як "арборіо", "карнаролі", "бальдо" і "віалоне нано". Щоб надати додаткову в’язкість, у рис додають бульйон або воду, і готується різотто при постійному помішуванні.

Ризото

- Рис (найкраще "арборіо") - 200 г

- Цибуля ріпчаста - 1 шт.

- Перець болгарський (червоний) - 1 шт.

- Гриби - 300 г

- Бульйон (грибний) - 3 ст.

- Пармезан - 75-100 г

- Петрушка - 1 пучок

- Цибуля зелена - 1 пучок

- Олія рослинна (для обсмажування)

- Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Цибулину нарізати кільцями, обсмажити на олії.

Нарізати дрібними кубиками перець. Додати його до цибулі. Туди ж додати гриби. Смажимо всі овочі 5 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.

В окремій сковороді на великому вогні обсмажити рис (2-3 хвилини).

Зменшити вогонь й, акуратно помішуючи, потихеньку частинами вливати бульйон у рис. Залишати сковороду на маленькому вогні до готовності – рис повинен увібрати весь бульйон.

Потім додати до рису овочі, добре перемішати. Додати натертий на тертці сир, зелень, сіль, перець, перемішати і потримати ще на маленькому вогні ще 2 хвилини.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.