Сир із пліснявою, копчений, м'який вершковий, плавлений сир - звучить знайомо кожному. А чи чули ви про смажений сир, а точніше сир у клярі? Ця страва чудово підходить для сніданку і подарує гарний настрій на весь день.
Сонячні грудочки з ніжною м'якою начинкою всередині і хрусткою скоринкою зовні приносить справжню гурманську втіху, пише
ТСН.
Смажений сир
Інгредієнти
- сир твердий - 200 г
- сир м'який - 200 г
- яйця - 2 шт.
- борошно - 3-4 стол. ложки
- сіль - за смаком
- пиво - 4 стол. ложки
- чорний мелений перець - за смаком
- кмин - за смаком
- паприка - за смаком
- рослинна олія - для обсмажування
Покроковий рецепт
Крок 1: і твердий, і м'який сир потрібно нарізати брусочками або пластинами довжиною близько 5 сантиметрів, шириною - 2 сантиметри, а товщиною - 6 міліметрів.
Крок 2: у глибоку тарілку розбити яйця, додати за смаком сіль і спеції, пиво і борошно. Збити міксером до однорідної маси, щоб не було грудочок. Тісто повинно бути як для приготування оладок.
Крок 3: викладаємо в кляр сирні пластинки і даємо їм просочитися. На розігріту сковороду, змащену олією, викладаємо сирні пластинки.
Крок 4: швидко обсмажуємо сир з усіх боків до золотистої скоринки, дістаємо його з сковороди шумовкою і перекладаємо сир на велику пласку тарілку. Сирні пластинки не повинні лежати шарами, щоб не гріти один одного.
Крок 5: готовий сир потрібно трохи охолодити, тому тарілка з сирними пластинками вирушає в холодильник.
Крок 6: поки сирні пластинки охолоджуються, встигнемо нарізати до них салат зі свіжих огірків і помідорів, і подати свіжі хрусткі тости або солоні грінки.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
3-12-2020, 01:30
0
1 762