RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ЗМІ: На Дніпропетровщині чоловік через укус отруйного павука втратив ноги

В Україні стався рідкісний випадок, коли через укус отруйного павука чоловікові ампутували обидві ноги. Постраждалим виявився 54-річний електрик Нікопольського заводу феросплавів. Зараз він перебуває в лікарні імені Мечникова в Дніпрі, де проходить лікування.

Про трагедію з електриком і колишнім афганцем Станіславом Бойком у соцмережах повідомив редактор видань Нікопольського феросплавного заводу Дмитро Северін, пише "OBOZREVATEL".



Він попросив допомоги для заводчанина. І розповів, що чоловіка вкусив отруйний павук на дачі, коли той обробляв виноградник. Через укус у нього почалося ускладнення, і йому ампутували обидві ноги. З Нікополя його доправили в лікарню імені Мечникова в Дніпрі.

Заступник головного лікаря з хірургії лікарні ім. Мечникова Юрій Скребець підтвердив, що пацієнт із таким діагнозом у них є.

"Це дійсно так. Він працював на дачі та ймовірно був укушений. Укус цього павука небезпечний тим, що викликає токсикотромбований синдром, фактично утворюються тромби. Спочатку він не звернув на це уваги. І тільки на 10-12 добу побачив, що на руках і ногах у нього чорні плями. Тому справа закінчилася ампутацією. Занадто багато минуло часу, та й пов'язати ці симптоми з укусом павука було складно. У практиці нашої лікарні це перший випадок", – розповів Скребець.

Також голова ради ветеранів війни в Афганістані Нікопольського феросплавного заводу Василь Дашко, який спілкувався з братом потерпілого Станіслава Бойка, розповів виданню подробиці того, що трапилося:

"Він працював у себе на дачі під Нікополем, обрізав виноградник. І його в шию вкусив павук. Спочатку в нього на шиї утворився нарив. Йому там його різали, чистили. А потім по ногах пішов висип, піднялася висока температура, почалася блювота. Вирішили, що в нього коронавірус. Два тижні його протримали там в інфекційній лікарні. Але йому ставало гірше, у нього вже почався сепсис, відмовили нирки. Він просто прощався з життям. І брат відвіз його в Дніпро в лікарню Мечникова в реанімацію. І там йому ампутували обидві ноги. Зараз його стан покращився, сьогодні йому якраз формували другу куксу на нозі", – розповів Дашко.

Знайомі припускають, що винуватцем укусу міг стати жовтосумчатий колючий павук. Він вважається найбільш отруйним із представників роду Хеіракантіум, що мешкають у Європі. Вони живуть у листі рослин.

Його укус викликає алергічну реакцію. У постраждалих спостерігається гострий пекучий біль, набряк укушеного місця, блювота, запаморочення, озноб, підвищення температури та артеріального тиску.

Біолог і глава громадської організації "Зелений лист" Владислав Балинський каже, що через кліматичні зміни в нас зараз з'являються різні отруйні комахи. Навіть такі, як каракурт, відомий під назвою "чорна вдова".

"Як і каракурт, так і жовтосумчатий колючий павук – це все переселенці, вони з'явилися після кліматичних змін у нас. Укус жовтосумчатого колючого павука має крім нейротичної дії ще й ефект, який може призвести до некрозу тканин. Може порушуватися кровообіг, отрута може поширюватися по лімфатичній системі людини.

Отрута каракурта не може викликати некрозу тканин. Так що цілком можливо, що це жовтосумчатий павук. Смертей від його укусів значно менше, ніж від укусів каракурта. Але може бути індивідуальне неперенесення отрути. У людини можуть бути хвороби, які під дією отрути загострюються", – пояснює Балинський.

До речі, про те, що жовтосумчатий колючий павук з'явився у Дніпропетровській області, повідомлялося вже навесні 2019 року. Він уже тоді нападав на людей. Отрута цієї комахи діє до 30 годин. А ось якщо він продовжує спричиняти неприємності довше, ніж 30 годин, то необхідно терміново звертатися в лікарню.
Укус цієї комахи схожий на укус оси. Після цього в людини з'являється алергія, підвищується температура. Також біль може поширюватися по всьому тілу, і можуть навіть німіти ноги.
Редактор: Юрій Коверзнєв
30-11-2020, 15:20
Коментарів 0 Переглядів 1 408

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.