RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Популярний продукт провокує рак - лікарка

Локшина швидкого приготування містить в собі шкідливі речовини, здатні викликати онкозахворювання.

Про це розповіла декан факультету харчових технологій НУБіП України, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко в ефірі телеканалу Україна 24.



Лікарка зазначила, що локшина швидкого приготування складається з пшеничного борошна вищого сорту м'яких сортів і води.

"Але для того, щоби локшина стала такою цікавою, закрученою, потрібні інші компоненти - модифіковані крохмалі, консерванти, загусники", - розповіла Баль-Прилипко.

За її словами, при виробництві продукт обсмажується, йде процес обробки його рослинними оліями. Ці масла можуть викликати онкозахворювання.

"Тому що, по-перше, це пальмова олія, і такий брикетик буде зберігатися 12 місяців. Якщо ми будемо використовувати соєву олію - це буде 6 місяців, і якщо соняшникова олія - це в межах трьох місяців. Той фритюр - це спосіб дегідратації плюс ще обсмажування. Якби лише сушка, як роблять вдома бабусі; немає хімічних компонентів, але термін зберігання тоді низький, що не вигідно для торгівлі", - пояснила медик.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
1-12-2020, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 1 977

Теги -

У результаті наїзду автомобіля "Citroen C5" пішохід отримав травми, несумісні з життям

Якими схемами користуються шахраї та як не потрапити в їхню пастку
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Друге пришестя … Блог Ярослава Волощука
Цю подію так очікували у світі, наче йшлося про друге пришестя Ісуса Христа
"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.