Локшина швидкого приготування містить в собі шкідливі речовини, здатні викликати онкозахворювання.
Про це розповіла декан факультету харчових технологій НУБіП України, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко в ефірі телеканалу Україна 24.
Лікарка зазначила, що локшина швидкого приготування складається з пшеничного борошна вищого сорту м'яких сортів і води.
"Але для того, щоби локшина стала такою цікавою, закрученою, потрібні інші компоненти - модифіковані крохмалі, консерванти, загусники", - розповіла Баль-Прилипко.
За її словами, при виробництві продукт обсмажується, йде процес обробки його рослинними оліями. Ці масла можуть викликати онкозахворювання.
"Тому що, по-перше, це пальмова олія, і такий брикетик буде зберігатися 12 місяців. Якщо ми будемо використовувати соєву олію - це буде 6 місяців, і якщо соняшникова олія - це в межах трьох місяців. Той фритюр - це спосіб дегідратації плюс ще обсмажування. Якби лише сушка, як роблять вдома бабусі; немає хімічних компонентів, але термін зберігання тоді низький, що не вигідно для торгівлі", - пояснила медик.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-12-2020, 00:16
0
1 792