RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

11 продуктів, які гарно стимулюють обмінні процеси в організмі

Процес схуднення часто пов'язаний зі зменшенням калорійності або відмовою від певних продуктів. Але скидати вагу можна і без різких обмежень, достатньо додати у меню продукти, які прискорюють спалювання жиру. Розповідаємо докладніше, яку їжу варто додати у раціон, інформує Ukr.Media.

Продукти, які стимулюють спалювання жиру



Грецький йогурт

Грецький йогурт з 10 % вмістом жиру відмінно підходить тим людям, що худнуть. Це багате джерело білка, який забезпечує організм енергією на тривалий час, регулює рівень інсуліну і допомагає уникнути тяги до вуглеводів, що є особливо актуальним вранці і ввечері.

Кіноа

Кіноа містить усі дев'ять незамінних амінокислот. Зерно стимулює обмін речовин і тим самим сприяє зниженню ваги. Це збалансований і корисний базовий продукт, який відмінно підійде для обіду або вечері.

Мигдаль

Горіхи містять багато калорій, але це зовсім не означає, що ми від них гладшаємо. Міф про те, що горіхи призводять до набору ваги, давно застарів, корисні жири і кислоти йдуть на користь усьому організму. А мигдаль, до усього іншого, допомагає спалювати жир, оскільки позитивно впливає на рівень інсуліну і відчуття ситості. Крім того, мигдаль забезпечує організм магнієм, який корисний для регенерації м'язів.

Кориця

Східні спеції, такі як кориця, кардамон і коріандр, є природними стимуляторами швидкості метаболізму. У кориці багато клітковини і фітохімічних речовин, які допомагають регулювати рівень цукру у крові. До того ж приправа містить у собі велику кількість антиоксидантів, які блокують вільні радикали і уповільнюють процес старішання.

Грейпфрут

Солодко-гіркий фрукт практично не містить жирів і калорій та відмінно насичує. Грейпфрут містить активний інгредієнт нарингін. Після потрапляння в організм він стимулює травлення. У результаті ми відчуваємо себе ситими. Крім того, грейпфрут позитивно впливає на рівень інсуліну і холестерину, очищає кров.

Зелений чай

Є кілька причин регулярно пити зелений чай: катехіни, що містяться у чаї, сприяють окисленню жирів. Більше того, кофеїн стимулює травлення і надає очищаючу дію на шлунково-кишковий тракт. Термогенні речовини, що містяться у чаї, сприяють перетворенню енергії з їжі на тепло тіла. Це прискорює обмін речовин і спалює більше калорій.

Яблучний оцет

Яблучний оцет нелегко додати у щоденне меню, але позитивний ефект виправдовує зусилля. Оцет буде доречним у якості заправки для салатів або маринаду. Він стимулює травлення і допомагає позбутися від почуття голоду.

Імбир

Олеорезин, що міститься в імбирі, забезпечує гостроту рослини, від термогенного ефекту спалюється більше жиру.

Авокадо

Багато тих людей, що худнуть, побоюються авокадо через високу калорійність і вміст жирів. Однак цей плід містить корисні ненасичені жирні кислоти, а також вітаміни, мінерали, мікроелементи і антиоксиданти. Він допомагає організму регулювати гормональний баланс та рівень інсуліну, сприяє стабільній і здоровій втраті ваги.

Чилі

Капсаїцин, що міститься у перці чилі, також стимулює травлення. У помірних дозах пряність дуже корисна для шлунково-кишкового тракту, але, якщо вживати її понаднормово, можна нашкодити шлунку. Тут важлива міра.

Шоколад

Найнесподіваніший продукт у нашому списку. Важливо розуміти, що позитивний ефект буде тільки від темного шоколаду з вмістом какао більше 75 відсотків. У ньому багато клітковини і відносно низький вміст цукру. Він також містить антиоксиданти. Один або два шматочки шоколаду після їжі порадують ласунів і принесуть лише користь.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
29-11-2020, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 1 129

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.