Рум’яні й соковиті курячі стегенця: як приготувати страву в духовці

новини
832
0
Рум’яні й соковиті курячі стегенця: як приготувати страву в духовці

Апетитні курячі стегенця з хрусткою скоринкою, запечені в духовці, – це неймовірно смачно! До того ж їх зовсім нескладно готувати.

Смачну страва для обіду або вечері можна приготувати з овочами, загалом подавати з будь-яким гарніром на власний смак. Соковите м'ясо птиці чудово поєднується з соусом із сметани, томатної пасти або гірчиці, пише Уніан.



Запечені курячі стегенця

- Курячі стегна - 8 штук

- Велика нейодована сіль - 2 ч. л.

- Мелений чорний перець - дрібка

- Чебрець - ч. л. без гірки

- Рослинна олія - 2 ст. л. (краще оливкова)

Насамперед потрібно відрізати зі стегенець усі "некрасиві" частини. Обрізати зсередини шкіру так, щоб вона виглядала акуратно на стегні.

Змішати сіль, перець та чебрець.

Викласти стегенця на деко, посипати зверху сумішшю.

Перевернути шматочки й посипати з іншого боку. Слід добре втирати суміш з усіх боків стегенець, добре їх нею посипати.

Зверху полити олією. Добре втирати її з усіх боків.

Розкласти всі стегенця шкірою вгору так, щоб між шматочками була відстань. Розправити зверху шкіру, щоб вона красиво присмажилася.

Відправити деко у духовку, попередньо розігріту до 210°С. Через 10 хвилин змастити пензликом стегенця жиром, який витопився, і зменшити температуру до 180°С. Змащувати стегенця треба жиром ще двічі через 10 хвилин і ще раз через 5 хвилин. Загалом вони готуватимуться 35 хвилин.

Далі ввімкнути верхній гриль на максимальну температуру. Підняти деко на верхню полицю і запікати стегенця ще 2 хвилини. Слід уважно стежити, щоб не спалити їх. Дістати стегенця або дати їм постояти ще хвилину.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують