Більшість людей воліють пити каву гарячою. Але разом з перевищенням оптимальної температури напою підвищується ризик розвитку раку. Тому всім любителям кави перед першим ковтком потрібно почекати близько п'яти хвилин, інформує
Ukr.Media.
Річ у тім, що вживання гарячих напоїв, температура яких перевищує 65 градусів за Цельсієм, підвищує ризик розвитку раку стравоходу.
Тому необхідно запам'ятати: свіжозварена кава, налита в чашку, повинна постояти мінімум п'ять хвилин до того моменту, як ви зробите перший ковток. Якщо ви купуєте каву на винос, то перед тим, як почати пити, вам слід охолодити її протягом щонайменше 12 хвилин. Ті, у кого немає часу або просто бажання чекати того моменту, поки кава охолоне, можуть додавати в гарячий напій холодне молоко.
І так, випиту чашку гарячої кави можна порівняти з обгоранням шкіри на сонці.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
22-11-2020, 02:00
0
1 649