У деяких кіосках з реалізації продуктів харчування відсутні умови для дотримання правил особистої гігієни працівників, системи водопостачання та каналізування. При приготуванні гарячих напоїв використовується вода з власних криниць приватних підприємців (дослідження води не проводяться). Виробничі столи та розділовий інвентар не промарковані. Відсутні дезінфікуючи засоби та інструкція до їх використання. Для приготування продукції громадського харчування використовується посуд з вибоїнами та щілинами. На продукти харчування та продовольчу сировину відсутні документи, що засвідчують їх якість та терміни придатності. Такі результати перевірок, проведених обласною санепідемстанцією.
На Буковині за перше півріччя поточного року за згадані порушення оштрафовано 944 особи, тимчасово припинено експлуатацію 209 об'єктів, за несвоєчасне проходження медичного огляду від роботи відсторонено 173 особи та забраковано 5,8 т недоброякісної продукції.
Як зазначають в Чернівецькій обласній санітарно-епідеміологічній станції, останнім часом на території області з'явилось багато кіосків по реалізації курей-гріль, піцц, хот-догів. Санепідслужба краю наголошує, що продукція громадського харчування, виготовлена в даних закладах, може бути небезпечною для здоров'я споживача. Неправильне виготовлення, зберігання та реалізація вказаної продукції може призвести до харчових отруєнь та інфекційних захворювань, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
21-07-2009, 14:47
0
2 552