Разом з борщем і варениками котлета по-київськи - це одне з найвідоміших у світі страв української кухні. Ніжне м'ясо в хрусткій паніровці можна знайти в меню багатьох дорогих ресторанів планети.
Котлета по-київськи по праву є гордістю України, пише
Уніан.
Класична котлета по-київськи
- Вершкове масло - 140 г.
- Курка - 1,2 кг.
- Петрушка - 20 г.
- Сіль - 0,5 чайної ложки.
- Куряче яйце - 2 шт.
- Молоко - 100 мл.
- Пшеничне борошно - 60 г.
- Панірувальні сухарі - 140 г.
- Вершкове масло - 50 г.
- Рослинна олія - 300 мл.
Курку без шкіри обробити на два шматки філе грудки разом з плечовою кісткою на ніжці. Філе покласти внутрішньою стороною вгору, надрізати від середини уздовж в обидві сторони, покласти половинки так, щоб помістилася начинка, відбити молотком. Акуратно видалити білі сухожилля.
У мисці змішати нарізану петрушку, розтоплене вершкове масло і сіль до однорідної маси. Розділити суміш на дві частини і поставити в морозилку на 5 хвилин. Потім покласти начинку в філе, щільно загорнути і знову прибрати на 5 хвилин в морозилку.
Окремо в мисці збити яйця з молоком. Котлети обваляти в борошні, потім в яєчній суміші, в панірувальних сухарях, потім в суміші, потім знову в паніровці. У ємність для фритюру налити масло і нагріти до 200 градусів. Розігріти до 200 градусів духовку.
Підсмажити котлети у фритюрі до золотистої скоринки (приблизно 5 хвилин), потім довести до готовності в духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею викласти на серветку, щоб увібрати жир.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-11-2020, 01:40
0
2 217