Поки немає вакцини від коронавірусу, багато українців шукають будь-які способи, щоби побудувати бар'єр між собою і хворобою. Нерідко в хід йдуть цибуля, часник і алкоголь. Інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська пояснила, чи дійсно ці методи допомагають в боротьбі з коронавірусом.
Відповідне відео опублікували в Telegram-каналі Коронавірус Інфо, пише
Главред.
Сподіватися на те, що алкоголь, цибуля і часник допоможуть захиститися від коронавірусу, не варто.
"Вони містять речовини, які можуть гіпотетично вплинути на концентрацію вірусу, однак це не панацея. Інша справа, що продукти з високим вмістом фітонцидів - цибуля, часник, гострі прянощі, які люблять на Сході, благотворно впливають на загальний стан організму, наприклад на судини", - розповіла Голубовська.
За словами лікарки, при коронавірусі тяжкість ураження організму інфекцією залежить від концентрації вірусу і від відповіді імунної системи.
"Тому цибуля і часник, як і прогулянки на свіжому повітрі, помірні фізичні вправи, збалансоване харчування з високим вмістом вітамінів корисні для всіх", - зазначила Голубовська.
Також лікарка звернула увагу на важливу роль в підтримці імунітету в організмі людини вітаміну D, дефіцит якого відчуває більшість людей. При цьому, за словами Голубовської, у всьому потрібно знати міру, адже безмірне вживання вітаміну D може нашкодити.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-11-2020, 00:16
0
1 755