Свіжоспечене печиво у формочках – смачний десерт, приготовлений у домашніх умовах нашвидкуруч.
Готується воно доволі просто, обов’язковою умовою є наявність спеціальних формочок: сердечок, зірочок, трикутничків, метеликів або інших, пише
Уніан.
Такі ласощі можна промазати згущеним молоком, додати джем або посипати цукровою пудрою – загалом декорувати здобу за власним бажанням.
- Фігурне пісочне печиво
- Пшеничне борошно - 420 г
- Вершкове масло - 150 г
- Цукор - 150 г
- Курячі яйця - 1 шт.
- Сода харчова - 2 г
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Розтерти його з цукром до повного розчинення останнього.
Вбити куряче яйце, перемішати (можна використовувати міксер).
Борошно просіяти й змішати з дрібкою соди. У суміш всипати частинами борошно і замісити круте тісто. Довго тісто не вимішувати, інакше печиво буде твердим.
Тісто обернути політеленом і прибрати на годину в холодильник.
Потім розкачати його в пласт товщиною близько сантиметра та формочками вирізати печиво.
Викласти його на змащене маслом деко. Випікаємо у розігрітій до 180°С духовці близько 25 хвилин. Орієнтуватися слід на власну духовку. Дістати печиво, коли воно зарум'яниться.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-11-2020, 01:30
0
1 457