RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Які продукти варто виключити з меню, щоб знизити ймовірність розвитку артриту

Іноземне слово "стретчинг" міцно увійшло в наше життя. "Stretching" означає "розтягування". Особливий комплекс вправ, мета якого — розтяжка м'язів, розвиток гнучкості тіла, який допомагає людині завжди тримати себе в хорошій фізичній формі.

На думку доктора філософії, доцента фізкультурно-спортивної науки і співдиректора лабораторії продуктивності людини в Обернському університеті в Монтгомері (штат Алабама, США) Майкла Р. Еско, вправи на розтяжку сприяють поліпшенню роботи імунної, кардіореспіраторної, сечостатевої систем і опорно-рухового апарату, інформує Ukr.Media.



За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, п'ята частина населення всієї планети страждає від захворювань, пов'язаних з порушенням функцій опорно-рухового апарату. Найбільш часто проявляються такі захворювання, як артрит і остеопороз. З роками мало кому з людей вдається уникнути їх. А зміцнення кісток і суглобів, у тому числі і за рахунок хорошої гнучкості тіла, розтяжки, є основою профілактики подібного роду захворювань.

Однак тільки регулярними заняттями тут не обійтися. Фахівці Центру альтернативної медицини в Мангеттені, більше відомого як Центр Аткінса, провели дослідження впливу на гнучкість і розтяжку тіла людини її харчування. Найбажанішими в цьому плані є продукти, насичені омега-3 кислотами, що містяться в філе жирних видів риб. У їх числі — горіхи, насіння і олія льону.

Незамінними у даному разі є продукти, в складі яких калій, магній, фосфор, цинк. Вони впливають на рухливість суглобів, роблять більш міцною кісткову тканину.

Але є продукти, які перешкоджають гнучкості тіла і еластичності м'язів і судин. Навіть якщо ви регулярно тренуєтеся, процес розвитку гнучкості і поліпшення розтяжки відбуватиметься набагато повільніше при вживанні цих продуктів.

У першу чергу йдеться про сіль. Її надлишок відкладається саме в суглобах. Крім того, вона затримує рідину в організмі, що створює величезне навантаження на серцево-судинну систему.

Знаючи про такі властивості солі, її категорично не сприймають, наприклад, балерини. Сіль вони замінюють морськими водоростями, натуральними спеціями і приправами.

Цукор сприяє високому рівню сечової кислоти в організмі. Медики пояснюють, що, коли ми споживаємо фруктозу (вона міститься у звичайному цукрі), відбувається складний процес, кінцевим продуктом якого є вироблення сечової кислоти. Спочатку вона накопичується в крові, а потім у вигляді кристалів відкладається в суглобах. Вони стають скутими, малорухливими, в результаті чого не лише про гнучкість, але навіть про нормальне функціонування кінцівок говорити не доводиться.

Ще одна проблема, до якої призводить вживання цукру — це порушення в крові балансу фосфору і кальцію. Після того, як неправильне співвідношення між цими двома речовинами тримається більше 48 годин, в організмі настає процес гомеостазу. Це призводить до того, що організм не засвоює повністю кальцій, що надходить з їжею. Брак кальцію — це крихкість кісток. Будь-яка спроба розтяжки в цьому випадку може обернутися тріщинами і переломами.

Ще один продукт, небажаний для тих, хто хоче мати гнучке тіло і хорошу розтяжку м'язів, — це молоко. Воно багате тваринними білками, які дуже сильно закислюють організм. У відповідь на це організм починає роботу з нейтралізації цього білка. А зробити це він може тільки за допомогою власного кальцію, який і починає активно виводити з кісткової системи. Таким чином кістки послаблюються і при найменшому фізичному навантаженні готові дати тріщину.

Вчені кафедри медицини Каліфорнійського університету в Сан-Франциско провели ряд досліджень, які доводять, що люди, в чиєму раціоні переважають тваринні білки, в 3,7 рази частіше мають переломи, ніж ті, хто вважає за краще їжу з рослинними білками.

Якщо ви вирішили зайнятися розтяжкою м'язів і хочете бачити своє тіло гнучким, не варто зловживати кавою. Її можна пити, але не більше однієї-двох чашок в день. Більша кількість затискає, а потім зневоднює тіло. Це значно ускладнює розтяжку — не випадково однією з умов гарної розтяжки є вживання не менше двох літрів води в день.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
16-11-2020, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 2 357

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.