Студенти в період сесії відчувають серйозні психологічні навантаження, що впливають на здоров'я. Щоб підвищити розумову працездатність під час іспитів і навчання, необхідно організувати правильне харчування.
Слід включити в раціон продукти, які покращують роботу головного мозку, інформує
Ukr.Media.
ЯгодиПолуниця, чорниця, ожина і малина багаті флавоноїдами, які позитивно впливають на розумову працездатність. Вони збільшують приплив крові до мозку, захищають від запалень, поліпшують функції нервових клітин, що впливають на здатність до навчання, довгострокову і просторову пам'ять.
ГоріхиПід час іспитів, навчання корисно використовувати для перекусу мигдаль, кеш'ю, арахіс. Горіхи містять вітаміни і мікроелементи, необхідні для здоров'я мозку, загального психічного стану.
Темний шоколад і какао
Ці продукти покращують чутливість до інсуліну, що позитивно впливає на функції пам'яті. Шоколад і какао знижують розумову втому, активізують приплив крові до мозку, прискорюють реакцію при вирішенні завдань. Флавоноїди в їх складі безпосередньо діють на області, які контролюють увагу і пам'ять.
ЯйцяЦе джерело природних полівітамінів і мінералів, які беруть участь в координації, руховій активності, збереженні пам'яті. Яйця поліпшують зорові і розумові функції мозку.
РибаЖирні сорти містять кислоти омега-3, вітамін В12, селен. Ці речовини уповільнюють зниження розумового розвитку. Вживання морепродуктів під час сесії покращує пам'ять і загальний стан мозку.
ЦитрусовіФрукти містять кілька видів флавоноїдів. Вони захищають клітини мозку від пошкодження, сприяють навчанню, зміцненню пам'яті, запобігають уповільнення розумового розвитку. Під час занять, іспитів можна вживати апельсини, грейпфрути або соки з них. Доповненням послужать горіхи, які містять корисні для мозку білки і жири.
БурякОвочі багаті нітратами, які організм перетворює в оксид азоту. Це з'єднання відповідає за правильний кровотік, зв'язки нервових клітин, функції мозку. Вживання бурякового соку покращує результати виконання тестів.
Червоні, оранжеві, зелені овочі
Продукти містять каротиноїди, які активізують розумову працездатність. Якщо під час навчання вживати моркву, перець, капусту броколі, можна підвищити інтелектуальні дані, поліпшити пам'ять, успішність.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
16-11-2020, 01:30
0
1 227