Що потрібно включити в раціон для поліпшення пам'яті та підвищення розумової працездатності

новини
1 509
0
Що потрібно включити в раціон для поліпшення пам'яті та підвищення розумової працездатності

Студенти в період сесії відчувають серйозні психологічні навантаження, що впливають на здоров'я. Щоб підвищити розумову працездатність під час іспитів і навчання, необхідно організувати правильне харчування.

Слід включити в раціон продукти, які покращують роботу головного мозку, інформує Ukr.Media.



Ягоди

Полуниця, чорниця, ожина і малина багаті флавоноїдами, які позитивно впливають на розумову працездатність. Вони збільшують приплив крові до мозку, захищають від запалень, поліпшують функції нервових клітин, що впливають на здатність до навчання, довгострокову і просторову пам'ять.

Горіхи

Під час іспитів, навчання корисно використовувати для перекусу мигдаль, кеш'ю, арахіс. Горіхи містять вітаміни і мікроелементи, необхідні для здоров'я мозку, загального психічного стану.

Темний шоколад і какао

Ці продукти покращують чутливість до інсуліну, що позитивно впливає на функції пам'яті. Шоколад і какао знижують розумову втому, активізують приплив крові до мозку, прискорюють реакцію при вирішенні завдань. Флавоноїди в їх складі безпосередньо діють на області, які контролюють увагу і пам'ять.

Яйця

Це джерело природних полівітамінів і мінералів, які беруть участь в координації, руховій активності, збереженні пам'яті. Яйця поліпшують зорові і розумові функції мозку.

Риба

Жирні сорти містять кислоти омега-3, вітамін В12, селен. Ці речовини уповільнюють зниження розумового розвитку. Вживання морепродуктів під час сесії покращує пам'ять і загальний стан мозку.

Цитрусові

Фрукти містять кілька видів флавоноїдів. Вони захищають клітини мозку від пошкодження, сприяють навчанню, зміцненню пам'яті, запобігають уповільнення розумового розвитку. Під час занять, іспитів можна вживати апельсини, грейпфрути або соки з них. Доповненням послужать горіхи, які містять корисні для мозку білки і жири.

Буряк

Овочі багаті нітратами, які організм перетворює в оксид азоту. Це з'єднання відповідає за правильний кровотік, зв'язки нервових клітин, функції мозку. Вживання бурякового соку покращує результати виконання тестів.

Червоні, оранжеві, зелені овочі

Продукти містять каротиноїди, які активізують розумову працездатність. Якщо під час навчання вживати моркву, перець, капусту броколі, можна підвищити інтелектуальні дані, поліпшити пам'ять, успішність.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
76 143
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
73 016
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
41 328
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
32 697
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 126
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 511
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 324
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
23 998
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
20 319
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
15 944