Що потрібно включити в раціон для поліпшення пам'яті та підвищення розумової працездатності

новини
1 412
0
Що потрібно включити в раціон для поліпшення пам'яті та підвищення розумової працездатності

Студенти в період сесії відчувають серйозні психологічні навантаження, що впливають на здоров'я. Щоб підвищити розумову працездатність під час іспитів і навчання, необхідно організувати правильне харчування.

Слід включити в раціон продукти, які покращують роботу головного мозку, інформує Ukr.Media.



Ягоди

Полуниця, чорниця, ожина і малина багаті флавоноїдами, які позитивно впливають на розумову працездатність. Вони збільшують приплив крові до мозку, захищають від запалень, поліпшують функції нервових клітин, що впливають на здатність до навчання, довгострокову і просторову пам'ять.

Горіхи

Під час іспитів, навчання корисно використовувати для перекусу мигдаль, кеш'ю, арахіс. Горіхи містять вітаміни і мікроелементи, необхідні для здоров'я мозку, загального психічного стану.

Темний шоколад і какао

Ці продукти покращують чутливість до інсуліну, що позитивно впливає на функції пам'яті. Шоколад і какао знижують розумову втому, активізують приплив крові до мозку, прискорюють реакцію при вирішенні завдань. Флавоноїди в їх складі безпосередньо діють на області, які контролюють увагу і пам'ять.

Яйця

Це джерело природних полівітамінів і мінералів, які беруть участь в координації, руховій активності, збереженні пам'яті. Яйця поліпшують зорові і розумові функції мозку.

Риба

Жирні сорти містять кислоти омега-3, вітамін В12, селен. Ці речовини уповільнюють зниження розумового розвитку. Вживання морепродуктів під час сесії покращує пам'ять і загальний стан мозку.

Цитрусові

Фрукти містять кілька видів флавоноїдів. Вони захищають клітини мозку від пошкодження, сприяють навчанню, зміцненню пам'яті, запобігають уповільнення розумового розвитку. Під час занять, іспитів можна вживати апельсини, грейпфрути або соки з них. Доповненням послужать горіхи, які містять корисні для мозку білки і жири.

Буряк

Овочі багаті нітратами, які організм перетворює в оксид азоту. Це з'єднання відповідає за правильний кровотік, зв'язки нервових клітин, функції мозку. Вживання бурякового соку покращує результати виконання тестів.

Червоні, оранжеві, зелені овочі

Продукти містять каротиноїди, які активізують розумову працездатність. Якщо під час навчання вживати моркву, перець, капусту броколі, можна підвищити інтелектуальні дані, поліпшити пам'ять, успішність.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим