RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ароматні гриби у сметані: як приготувати смачну страву в ніжному соусі

Ароматні гриби у сметані: як приготувати смачну страву в ніжному соусі

Гриби в сметані – універсальна смачна страва. Готувати її можна з будь-яких грибів: свіжих або заморожених, лісових або придбаних у магазині.

Сметанний соус і гриби ідеально поєднуються, доповнюючи смак один одного. Виходить яскравий тандем з вершковим присмаком та грибним ароматом. Гриби у сметані можуть бути як самостійною стравою, так і чудовим гарніром.

Лісові гриби в сметанному соусі

- Маслюки (можна будь-які лісові) - 500 г

- Цибуля - 2 шт.

- Сметана - 250 мл

- Вершкове масло - 70 г

- Борошно - 2 ст.л.

- Вода - 2 ст.л.

- Рослинна олія - 3 ст.л.

- Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Гриби попередньо замочити в холодній воді. Перебрати їх від сміття і промити під проточною водою. Нарізати гриби довільно. Можна спочатку відварити їх у підсоленій воді 10-15 хвилин.

У сковороді розігріти олію, викласти гриби та обсмажити їх упродовж 15-20 хвилин, постійно помішуючи на середньому вогні.

Цибулю очистити й нарізати півкільцями. Додати її до грибів, посолити та поперчити, перемішати. Накрити сковороду з грибами кришкою і тушкувати їх близько 30-40 хвилин, постійно помішуючи.

Тим часом можна почати готувати соус. У сотейнику або сковороді з товстим дном розтопити вершкове масло, всипати просіяне борошно й обсмажити до легкого кремового кольору. Влити кип'ячену воду, добре перемішати, щоб не було грудочок.

Влити отриману рідину в гриби, додати сметану і все ретельно перемішати. Скуштувати на сіль і перець, за потреби додати спеції. На повільному вогні тушкувати суміш 2-3 хвилини. Для більш густого соусу тушкувати не менш як 10 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
16-11-2020, 00:55
Коментарів 0 Переглядів 1 096

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.