Гриби в сметані – універсальна смачна страва. Готувати її можна з будь-яких грибів: свіжих або заморожених, лісових або придбаних у магазині.
Сметанний соус і гриби ідеально поєднуються, доповнюючи смак один одного. Виходить яскравий тандем з вершковим присмаком та грибним ароматом. Гриби у сметані можуть бути як самостійною стравою, так і чудовим гарніром.
Лісові гриби в сметанному соусі
- Маслюки (можна будь-які лісові) - 500 г
- Цибуля - 2 шт.
- Сметана - 250 мл
- Вершкове масло - 70 г
- Борошно - 2 ст.л.
- Вода - 2 ст.л.
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Гриби попередньо замочити в холодній воді. Перебрати їх від сміття і промити під проточною водою. Нарізати гриби довільно. Можна спочатку відварити їх у підсоленій воді 10-15 хвилин.
У сковороді розігріти олію, викласти гриби та обсмажити їх упродовж 15-20 хвилин, постійно помішуючи на середньому вогні.
Цибулю очистити й нарізати півкільцями. Додати її до грибів, посолити та поперчити, перемішати. Накрити сковороду з грибами кришкою і тушкувати їх близько 30-40 хвилин, постійно помішуючи.
Тим часом можна почати готувати соус. У сотейнику або сковороді з товстим дном розтопити вершкове масло, всипати просіяне борошно й обсмажити до легкого кремового кольору. Влити кип'ячену воду, добре перемішати, щоб не було грудочок.
Влити отриману рідину в гриби, додати сметану і все ретельно перемішати. Скуштувати на сіль і перець, за потреби додати спеції. На повільному вогні тушкувати суміш 2-3 хвилини. Для більш густого соусу тушкувати не менш як 10 хвилин.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
16-11-2020, 00:55
0
1 096