RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Соковито, смачно, ароматно: рецепти апетитної піци з грибами

Італійська страва піца – нині є однією з найпопулярніших в усьому світі.

Готують її найрізноманітнішими способами, різної форми та із додаванням численних продуктів як начинки, пише Уніан.



Але все ж основні складові, як і рецепт самої піци, залишаються незмінними.

Грибна піца зручна тим, що така начинка смачна соло, адже смак грибів є самодостатнім. Звісно ж, можна урізноманітнити її іншими калорійними продуктами.

Піца з грибами

Для тіста

- Борошно - 3 ст.

- Сухі активні (швидкодіючі) дріжджі - 7 г

- Сироватка або вода - близько 1 ст.

- Оливкова олія - 2 ст. ложки

- Сіль - 0,5 ч. л.

Для начинки

- Печериці свіжі - 300 г

- Помідори - 1-2 шт.

- Огірки (можна солоні або мариновані) - 1-2 шт.

- Солодкий перець - 1-2 шт.

- Твердий сир - 150-200 г

- Маслини - 10 шт.

- Рослинна олія

Приготування тіста. Сироватку або воду нагріти до 45-50°С. Борошно просіяти через сито. Один стакан борошна змішати в мисці з сухими дріжджами, залити підігріту рідину, замісити рідке тісто. Посолити і, підсипаючи решту борошно, продовжувати замішувати тісто.

Коли все борошно буде в тісті, додати оливкову олію. Місити тісто слід енергійно, воно повинно стати еластичним, гладким і не прилипати до рук.

Увімкнути духовку на 230-240°С.

Приготування начинки. Помити всі овочі та гриби. Печериці обсушити й нарізати тонкими пластиками вздовж. Обсмажити їх 4-5 хвилин на рослинній олії (якщо олії забагато – викласти гриби на паперові рушники, щоб її позбутися).

Помідори й очищені перці нарізати кружальцями, а огірки – дрібними кубиками. Маслини розділити навпіл або на четвертинки.

Застелити деко фольгою, злегка змастити олією. Викласти основу для піци. За бажанням можна змастити її соусом, змішавши рівні кількості майонезу та кетчупу.

Викласти спочатку кружечки помідорів, засипати огірки, маслини, зверху розкласти гриби. На гриби – кільця солодкого перцю. Щедро посипати тертим сиром.

Випікати піцу в попередньо розігрітій до 230-240°С духовці від 3-4 до 7-9 хвилин, залежно від духовки і товщини основи. Вона повинна зарум'янитися, а сир – розплавитися.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Редактор: Анна Семьонова
14-11-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 953

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.