Соковито, смачно, ароматно: рецепти апетитної піци з грибами

новини / Смачні рецепти
1 017
0
Соковито, смачно, ароматно: рецепти апетитної піци з грибами

Італійська страва піца – нині є однією з найпопулярніших в усьому світі.

Готують її найрізноманітнішими способами, різної форми та із додаванням численних продуктів як начинки, пише Уніан.



Але все ж основні складові, як і рецепт самої піци, залишаються незмінними.

Грибна піца зручна тим, що така начинка смачна соло, адже смак грибів є самодостатнім. Звісно ж, можна урізноманітнити її іншими калорійними продуктами.

Піца з грибами

Для тіста

- Борошно - 3 ст.

- Сухі активні (швидкодіючі) дріжджі - 7 г

- Сироватка або вода - близько 1 ст.

- Оливкова олія - 2 ст. ложки

- Сіль - 0,5 ч. л.

Для начинки

- Печериці свіжі - 300 г

- Помідори - 1-2 шт.

- Огірки (можна солоні або мариновані) - 1-2 шт.

- Солодкий перець - 1-2 шт.

- Твердий сир - 150-200 г

- Маслини - 10 шт.

- Рослинна олія

Приготування тіста. Сироватку або воду нагріти до 45-50°С. Борошно просіяти через сито. Один стакан борошна змішати в мисці з сухими дріжджами, залити підігріту рідину, замісити рідке тісто. Посолити і, підсипаючи решту борошно, продовжувати замішувати тісто.

Коли все борошно буде в тісті, додати оливкову олію. Місити тісто слід енергійно, воно повинно стати еластичним, гладким і не прилипати до рук.

Увімкнути духовку на 230-240°С.

Приготування начинки. Помити всі овочі та гриби. Печериці обсушити й нарізати тонкими пластиками вздовж. Обсмажити їх 4-5 хвилин на рослинній олії (якщо олії забагато – викласти гриби на паперові рушники, щоб її позбутися).

Помідори й очищені перці нарізати кружальцями, а огірки – дрібними кубиками. Маслини розділити навпіл або на четвертинки.

Застелити деко фольгою, злегка змастити олією. Викласти основу для піци. За бажанням можна змастити її соусом, змішавши рівні кількості майонезу та кетчупу.

Викласти спочатку кружечки помідорів, засипати огірки, маслини, зверху розкласти гриби. На гриби – кільця солодкого перцю. Щедро посипати тертим сиром.

Випікати піцу в попередньо розігрітій до 230-240°С духовці від 3-4 до 7-9 хвилин, залежно від духовки і товщини основи. Вона повинна зарум'янитися, а сир – розплавитися.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим