RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Соковито, смачно, ароматно: рецепти апетитної піци з грибами

Соковито, смачно, ароматно: рецепти апетитної піци з грибами

Італійська страва піца – нині є однією з найпопулярніших в усьому світі.

Готують її найрізноманітнішими способами, різної форми та із додаванням численних продуктів як начинки, пише Уніан.



Але все ж основні складові, як і рецепт самої піци, залишаються незмінними.

Грибна піца зручна тим, що така начинка смачна соло, адже смак грибів є самодостатнім. Звісно ж, можна урізноманітнити її іншими калорійними продуктами.

Піца з грибами

Для тіста

- Борошно - 3 ст.

- Сухі активні (швидкодіючі) дріжджі - 7 г

- Сироватка або вода - близько 1 ст.

- Оливкова олія - 2 ст. ложки

- Сіль - 0,5 ч. л.

Для начинки

- Печериці свіжі - 300 г

- Помідори - 1-2 шт.

- Огірки (можна солоні або мариновані) - 1-2 шт.

- Солодкий перець - 1-2 шт.

- Твердий сир - 150-200 г

- Маслини - 10 шт.

- Рослинна олія

Приготування тіста. Сироватку або воду нагріти до 45-50°С. Борошно просіяти через сито. Один стакан борошна змішати в мисці з сухими дріжджами, залити підігріту рідину, замісити рідке тісто. Посолити і, підсипаючи решту борошно, продовжувати замішувати тісто.

Коли все борошно буде в тісті, додати оливкову олію. Місити тісто слід енергійно, воно повинно стати еластичним, гладким і не прилипати до рук.

Увімкнути духовку на 230-240°С.

Приготування начинки. Помити всі овочі та гриби. Печериці обсушити й нарізати тонкими пластиками вздовж. Обсмажити їх 4-5 хвилин на рослинній олії (якщо олії забагато – викласти гриби на паперові рушники, щоб її позбутися).

Помідори й очищені перці нарізати кружальцями, а огірки – дрібними кубиками. Маслини розділити навпіл або на четвертинки.

Застелити деко фольгою, злегка змастити олією. Викласти основу для піци. За бажанням можна змастити її соусом, змішавши рівні кількості майонезу та кетчупу.

Викласти спочатку кружечки помідорів, засипати огірки, маслини, зверху розкласти гриби. На гриби – кільця солодкого перцю. Щедро посипати тертим сиром.

Випікати піцу в попередньо розігрітій до 230-240°С духовці від 3-4 до 7-9 хвилин, залежно від духовки і товщини основи. Вона повинна зарум'янитися, а сир – розплавитися.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Редактор: Анна Семьонова
14-11-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 940

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.