Обласна санепідемстанція заборонила використання на харчоблоках шкіл краю напівфабрикатів промислового виробництва, натуральної кави, напоїв з неї, оцту та інших продуктів, до складу яких входять штучні барвники, консерванти, ароматизатори, підсилювачі смаку, підсолоджувачі.
Протягом квітня-травня поточного року фахівцями санепідслужби проведені позапланові рейдові перевірки харчоблоків, буфетів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, під час яких виявлено низку порушень вимог санітарного законодавства. Так, в буфетах ліцею с.Карапчів та ЗОШ с.Нижні Синівці Глибоцького району проводилась реалізація: чіпсів, сухариків, газованих напоїв; в буфетах гімназій м.Вижниця та смт.Берегомет Вижницького району проводилась реалізація сухариків, газованих напоїв, молочно-шоколадних батончиків, солених горішків; на харчоблоках: в ДНЗ с.с Каплівка, Колінківці Хотинського району для харчування дітей використовувався спред солодковершковий та м'ясний фарш без супровідних документів, які засвідчують якість. За виявлені порушення вимог санітарного законодавства та використання у харчуванні дітей заборонених продуктів харчування і продовольчої сировини до адміністративної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб, винесено 8 постанов про вилучення з реалізації продовольчої сировини, застосовано 2 фінансові санкції на суму 104,30 грн.
Буфети загальноосвітніх навчальних закладів повинні забезпечуватись в першу чергу продуктами харчування натурального походження з високою харчовою і біологічною цінністю.
Систематичне вживання дітьми продуктів до складу яких включено складові, що не належать до натуральних продуктів харчування, через вміст штучних барвників, консервантів, ароматизаторів, підсолоджувачів, газу викликає подразнення слизової оболонки шлунку і спричинює розвиток захворювань. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
17-07-2009, 16:33
0
1 532