RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як можна вставати вранці за 5 хвилин: корисні поради

Вранці ви кілька разів натискаєте на кнопку будильника "відкласти", трете очі, п'єте літрами каву, але вже за кілька годин почуваєтеся так, ніби ходите уві сні? Як змусити себе встати вранці? Якщо хочете прокинутися швидко і почуватися бадьорими, робіть так, інформує Ukr.Media.

Лягайте спати раніше



Все дуже просто: щоб легко встати, треба виспатися. А щоб виспатися, необхідно приділяти сну як мінімум 7-8 годин на добу, за менший проміжок часу організм не встигає відновитися. Вам потрібно бадьоро піднятися о 7 ранку, приготувати на усіх сніданок і зібрати дитину до школи? Тоді потрібно лягати не пізніше півночі. А краще — ще раніше, тому що гормон зростання, який дозволяє нам зберігати бадьорість і не набирати вагу, виробляється лише з 23.00 до першої години ночі, і лише уві сні.

Приберіть ґаджети зі спальні

Ви напевно багаторазово читали про те, що блакитне світло смартфонів і планшетів перешкоджає секреції гормону мелатоніну, який необхідний для міцного сну. І напевно ви досі, м'яко кажучи, залишали цю інформацію без уваги. А вранці терли очі, натискали кнопку "відкласти", і пили літрами каву. Спробуйте один раз не користуватися гаджетами перед сном і оцініть різницю. По-перше, не сидіть у соцмережах, не грайте у ігри і не дивіться фільми за годину до сну. Краще почитайте книгу — традиційну, а не електронну, або приділіть увагу другій половинці. По-друге, вимкніть усі гаджети або приберіть їх зі спальні. У кімнаті має бути абсолютно темно, лише у цьому випадку гормон сну мелатонін виробляється так, як треба.

Не наїдайтеся на ніч

Якщо ви щільно повечеряли й одразу лягли спати, розслабитися буде непросто, адже організму потрібно докласти чимало зусиль, щоб перетравити з'їдене. Крім того, повний шлунок у горизонтальному положенні тисне на діафрагму, а це заважає диханню і ускладнює роботу серця. Результат — вам спекотно, важко дихати, турбує серце, ви дві години не можете заснути, а вранці не в змозі піднятися. Оптимальний час для вечері — за 3 години до сну, при цьому намагайтеся не переїдати. Складні вуглеводи (овочі, коричневий рис, макарони з борошна грубого помелу) + нежирний білок (сир, риба, морепродукти, яйця) — те, що треба.

Не напивайтеся на ніч, у всіх сенсах цього слова

З одного боку, дуже ймовірно, що пара келихів вина перед сном допоможуть вам розслабитися і миттєво заснути. Але вчені довели, що алкоголь істотно знижує якість сну: сон стає менш глибоким і більш переривчастим. А це означає, що навіть після 8 годин у ліжку ви ризикуєте прокинутися без сил. Висновок: відмовтеся від алкоголю за 2-3 години до сну. І будьте обережними з зеленим чаєм та навіть звичайною водою. Якщо вночі вам доводиться бігати до туалету, не дивно, що вранці ви не можете прокинутися вчасно.

Поставте будильник подалі від ліжка

Якщо будильник дзвенить у віддаленій частині кімнати, у будь-якому випадку доведеться встати — хоча б для того, щоб вимкнути дратівливий сигнал.

Придбайте будильник з підсвічуванням

Восени і взимку нам важко прокидатися ще й тому, що за вікном темно і здається, що ще глибока ніч. Будильник з підсвічуванням не лише дзвенить, але і у призначений час починає світитися дедалі яскравіше, імітуючи світанок.

Відразу після пробудження випийте склянку води

Протягом ночі тіло втрачає вологу, і щоб легко прокинутися, потрібно відновити запаси рідини. Ввечері приготуйте собі склянку води і поставте на тумбочку біля ліжка.

Енергійно потріть долоні


Потім розітріть усе тіло. Це дозволить активізувати кровообіг і допоможе підбадьоритися.

Призначайте на ранок найприємніші справи

Якщо ви знаєте, що вже на початку дня на вас чекає радість, встати буде легше. І обов'язково сплануйте систему заохочень. Зазвичай ще півгодини ви знаходитеся у ліжку, а сьогодні встали за п'ять хвилин? Вигадайте, що приємного ви можете встигнути зробити протягом часу, який вивільнився. Зайнятися йогою? Зробити маску для обличчя? Нафарбувати нігті? Або випити чашку кави у кафе? І не забувайте про силу мотивації. Поміркуйте про те, які бонуси зможете отримати, якщо почнете прокидатися раніше, і все вийде!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
12-11-2020, 01:50
Коментарів 2 Переглядів 859

Hаписав: Ксенiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 серпня 2023 09:07
В новині:
Щоб бадьоро прокидатися, треба і спати нормально всю ніч, а не ворочиться як я іноді... Через безсоння, вранці, ох і тяжко прокидатися. Я в таких випадках Альпетонін приймаю, щоб швидко та легко заснути. І слава богу, вранці прокидаюся теж легко, а протягом дня в сон не хилить, як від більшості снодійних препаратів.

Hаписав: Iрина, Коментарів: 0, Новин: 0, 16 листопада 2023 08:43
В новині:
На мою думку, найпростіший і найефективніший спосіб швидко заснути - це прийняти мелатонiн. Мені в цьому плані Альпетонін подобається! Прийняв таблеточку за 20 хвилин до сну і спитши собі всю ніч спокійно і при цьому вранці стаєш бадьорим)


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!