Ніжна запіканка з кабачків: рецепти неймовірної овочевої страви

новини
854
0
Ніжна запіканка з кабачків: рецепти неймовірної овочевої страви

Соковита запіканка з кабачків та ще й під апетитною сирною скоринкою – це неймовірно смачно! А в сезон достигання цих овочів, коли вони по-справжньому свіжі та соковиті, страва буде кориснішою й смачнішою, пише УНІАН.



Кабачкова запіканка з помідорами і сиром


Кабачок - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Перець болгарський - 1 шт.
Помідор - 1 шт.
Яйця - 3 шт.
Сметана або кефір - 120 мл
Сир - за смаком
Зелень - 1 ст. л.
Перець чорний мелений, сіль - за смаком

Кабачки натерти на великій тертці. Якщо вони молоді, то досить лише тонко порізати скибочками, посолити й злегка прим'яти, щоб виділилася зайва рідина. Поперчити і додати зелень за власним смаком.

Цибулю нарізати й підсмажити у невеликій кількості олії. Те ж саме зробити з болгарським перцем.

Яйця злегка збити, змішати зі сметаною та кефіром, посолити, поперчити й додати зелень. Добре все змішати.

Форму для випікання змастити маслом, викласти підсмажену цибулю. Далі – болгарський перець і кабачки. Всі перекласти нарізаними помідорами. Трішки посолити й додати спеції за смаком. Залити все збитими яйцями із зеленню та сметаною.

Випікати при температурі 180-190°C приблизно 30 хвилин. Потім вийняти запіканку й посипати тертим сиром. Повернути у духовку ще на 10 хвилин, щоб утворилася красива скоринка.

Готову кабачкову запіканку можна нарізати на шматочки і подавати до столу.

Запіканка із кабачків з м’ясним фаршем


Кабачки - 1 шт.
Фарш м'ясний - 300 г
Помідори - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Яйця - 2 шт.
Сметана - 100 г
Твердий сир - 100 г
Томатна паста - 2 ст.л.
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Рослинна олія - 1 ст.л.

М’ясний фарш обсмажити в олії на повільному вогні. Посолити, поперчити за смаком.

Цибулю подрібнити. Додати її в сковороду з фаршем й обсмажити.

Дала додати томатну пасту. Перемішати й тушкувати до готовності фаршу. Остудити.

Натерти на великій тертці кабачок. Віджати його, щоб позбутися зайвого соку. Викласти половину кабачка на дно змащеної форми.

Зверху, наступним шаром, викласти обсмажений м’ясний фарш. Розподілити його по всій поверхні. Накрити рештою натертого кабачка. Трохи його посолити.

Помідори очистити від шкірки, нарізати їх на кружечки й викласти поверх кабачка.

Яйця збити зі сметаною, посолити за смаком. Вилити суміш у форму поверх кабачка.

Сир натерти на дрібній тертці. Посипати ним підготовлену запіканку. Відправити у духовку для запікання при температурі 200°C на 25-30 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У Чернівцях до місця загибелі чоловіка внаслідок атаки РФ приносять перші квіти
21 213
Розтрощені вітрини, обірвані мережі: як виглядає вулиця у Чернівцях після атаки РФ - фото
20 363
Любила життя і подорожі: що відомо про загиблу під атаки РФ у Чернівцях дівчину - фото
17 808
"Ракета летить!": відео перших хвилин масованої атаки РФ на Чернівці
11 729
"Ми чудом вціліли": ветеран із Чернівців - про нічну атаку та порятунок родини - відео
7 970
"Ніч перетворилася на пекло": знаменитості відреагували на атаку РФ по Чернівцях
6 987
Прибирають і дорослі, і діти: як чернівчани допомагають розбирати потрощені квартири - відео, фото
5 577
Атака РФ на Буковину: Запаранюк скликав екстрену комісію - що ухвалили
5 198
Завтра попрощаються із двома загиблими від ракетного удару у Чернівцях
5 101
"Ми встигли втекти у коридор": мешканка пошкодженого будинку в Чернівцях - про пережите
4 825