RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ніжна запіканка з кабачків: рецепти неймовірної овочевої страви

Ніжна запіканка з кабачків: рецепти неймовірної овочевої страви

Соковита запіканка з кабачків та ще й під апетитною сирною скоринкою – це неймовірно смачно! А в сезон достигання цих овочів, коли вони по-справжньому свіжі та соковиті, страва буде кориснішою й смачнішою, пише УНІАН.



Кабачкова запіканка з помідорами і сиром


Кабачок - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Перець болгарський - 1 шт.
Помідор - 1 шт.
Яйця - 3 шт.
Сметана або кефір - 120 мл
Сир - за смаком
Зелень - 1 ст. л.
Перець чорний мелений, сіль - за смаком

Кабачки натерти на великій тертці. Якщо вони молоді, то досить лише тонко порізати скибочками, посолити й злегка прим'яти, щоб виділилася зайва рідина. Поперчити і додати зелень за власним смаком.

Цибулю нарізати й підсмажити у невеликій кількості олії. Те ж саме зробити з болгарським перцем.

Яйця злегка збити, змішати зі сметаною та кефіром, посолити, поперчити й додати зелень. Добре все змішати.

Форму для випікання змастити маслом, викласти підсмажену цибулю. Далі – болгарський перець і кабачки. Всі перекласти нарізаними помідорами. Трішки посолити й додати спеції за смаком. Залити все збитими яйцями із зеленню та сметаною.

Випікати при температурі 180-190°C приблизно 30 хвилин. Потім вийняти запіканку й посипати тертим сиром. Повернути у духовку ще на 10 хвилин, щоб утворилася красива скоринка.

Готову кабачкову запіканку можна нарізати на шматочки і подавати до столу.

Запіканка із кабачків з м’ясним фаршем


Кабачки - 1 шт.
Фарш м'ясний - 300 г
Помідори - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Яйця - 2 шт.
Сметана - 100 г
Твердий сир - 100 г
Томатна паста - 2 ст.л.
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Рослинна олія - 1 ст.л.

М’ясний фарш обсмажити в олії на повільному вогні. Посолити, поперчити за смаком.

Цибулю подрібнити. Додати її в сковороду з фаршем й обсмажити.

Дала додати томатну пасту. Перемішати й тушкувати до готовності фаршу. Остудити.

Натерти на великій тертці кабачок. Віджати його, щоб позбутися зайвого соку. Викласти половину кабачка на дно змащеної форми.

Зверху, наступним шаром, викласти обсмажений м’ясний фарш. Розподілити його по всій поверхні. Накрити рештою натертого кабачка. Трохи його посолити.

Помідори очистити від шкірки, нарізати їх на кружечки й викласти поверх кабачка.

Яйця збити зі сметаною, посолити за смаком. Вилити суміш у форму поверх кабачка.

Сир натерти на дрібній тертці. Посипати ним підготовлену запіканку. Відправити у духовку для запікання при температурі 200°C на 25-30 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
12-11-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 762


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.