Ніжна запіканка з кабачків: рецепти неймовірної овочевої страви

новини
933
0
Ніжна запіканка з кабачків: рецепти неймовірної овочевої страви

Соковита запіканка з кабачків та ще й під апетитною сирною скоринкою – це неймовірно смачно! А в сезон достигання цих овочів, коли вони по-справжньому свіжі та соковиті, страва буде кориснішою й смачнішою, пише УНІАН.



Кабачкова запіканка з помідорами і сиром


Кабачок - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Перець болгарський - 1 шт.
Помідор - 1 шт.
Яйця - 3 шт.
Сметана або кефір - 120 мл
Сир - за смаком
Зелень - 1 ст. л.
Перець чорний мелений, сіль - за смаком

Кабачки натерти на великій тертці. Якщо вони молоді, то досить лише тонко порізати скибочками, посолити й злегка прим'яти, щоб виділилася зайва рідина. Поперчити і додати зелень за власним смаком.

Цибулю нарізати й підсмажити у невеликій кількості олії. Те ж саме зробити з болгарським перцем.

Яйця злегка збити, змішати зі сметаною та кефіром, посолити, поперчити й додати зелень. Добре все змішати.

Форму для випікання змастити маслом, викласти підсмажену цибулю. Далі – болгарський перець і кабачки. Всі перекласти нарізаними помідорами. Трішки посолити й додати спеції за смаком. Залити все збитими яйцями із зеленню та сметаною.

Випікати при температурі 180-190°C приблизно 30 хвилин. Потім вийняти запіканку й посипати тертим сиром. Повернути у духовку ще на 10 хвилин, щоб утворилася красива скоринка.

Готову кабачкову запіканку можна нарізати на шматочки і подавати до столу.

Запіканка із кабачків з м’ясним фаршем


Кабачки - 1 шт.
Фарш м'ясний - 300 г
Помідори - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Яйця - 2 шт.
Сметана - 100 г
Твердий сир - 100 г
Томатна паста - 2 ст.л.
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Рослинна олія - 1 ст.л.

М’ясний фарш обсмажити в олії на повільному вогні. Посолити, поперчити за смаком.

Цибулю подрібнити. Додати її в сковороду з фаршем й обсмажити.

Дала додати томатну пасту. Перемішати й тушкувати до готовності фаршу. Остудити.

Натерти на великій тертці кабачок. Віджати його, щоб позбутися зайвого соку. Викласти половину кабачка на дно змащеної форми.

Зверху, наступним шаром, викласти обсмажений м’ясний фарш. Розподілити його по всій поверхні. Накрити рештою натертого кабачка. Трохи його посолити.

Помідори очистити від шкірки, нарізати їх на кружечки й викласти поверх кабачка.

Яйця збити зі сметаною, посолити за смаком. Вилити суміш у форму поверх кабачка.

Сир натерти на дрібній тертці. Посипати ним підготовлену запіканку. Відправити у духовку для запікання при температурі 200°C на 25-30 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 373
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
2 301
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
2 196
На Буковині судитимуть посадовців сільради за розтрату коштів на закупівлі термобілизни для військових
2 170
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 099
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
1 985
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
1 867
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
1 834
Карпати вкрило снігом. У горах Буковини - справжня зима - фото
1 564
Чернівцям – 617 років: історія міста і цікаві факти про нього
1 526


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.