RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ніжна запіканка з кабачків: рецепти неймовірної овочевої страви

Соковита запіканка з кабачків та ще й під апетитною сирною скоринкою – це неймовірно смачно! А в сезон достигання цих овочів, коли вони по-справжньому свіжі та соковиті, страва буде кориснішою й смачнішою, пише УНІАН.



Кабачкова запіканка з помідорами і сиром


Кабачок - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Перець болгарський - 1 шт.
Помідор - 1 шт.
Яйця - 3 шт.
Сметана або кефір - 120 мл
Сир - за смаком
Зелень - 1 ст. л.
Перець чорний мелений, сіль - за смаком

Кабачки натерти на великій тертці. Якщо вони молоді, то досить лише тонко порізати скибочками, посолити й злегка прим'яти, щоб виділилася зайва рідина. Поперчити і додати зелень за власним смаком.

Цибулю нарізати й підсмажити у невеликій кількості олії. Те ж саме зробити з болгарським перцем.

Яйця злегка збити, змішати зі сметаною та кефіром, посолити, поперчити й додати зелень. Добре все змішати.

Форму для випікання змастити маслом, викласти підсмажену цибулю. Далі – болгарський перець і кабачки. Всі перекласти нарізаними помідорами. Трішки посолити й додати спеції за смаком. Залити все збитими яйцями із зеленню та сметаною.

Випікати при температурі 180-190°C приблизно 30 хвилин. Потім вийняти запіканку й посипати тертим сиром. Повернути у духовку ще на 10 хвилин, щоб утворилася красива скоринка.

Готову кабачкову запіканку можна нарізати на шматочки і подавати до столу.

Запіканка із кабачків з м’ясним фаршем


Кабачки - 1 шт.
Фарш м'ясний - 300 г
Помідори - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Яйця - 2 шт.
Сметана - 100 г
Твердий сир - 100 г
Томатна паста - 2 ст.л.
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Рослинна олія - 1 ст.л.

М’ясний фарш обсмажити в олії на повільному вогні. Посолити, поперчити за смаком.

Цибулю подрібнити. Додати її в сковороду з фаршем й обсмажити.

Дала додати томатну пасту. Перемішати й тушкувати до готовності фаршу. Остудити.

Натерти на великій тертці кабачок. Віджати його, щоб позбутися зайвого соку. Викласти половину кабачка на дно змащеної форми.

Зверху, наступним шаром, викласти обсмажений м’ясний фарш. Розподілити його по всій поверхні. Накрити рештою натертого кабачка. Трохи його посолити.

Помідори очистити від шкірки, нарізати їх на кружечки й викласти поверх кабачка.

Яйця збити зі сметаною, посолити за смаком. Вилити суміш у форму поверх кабачка.

Сир натерти на дрібній тертці. Посипати ним підготовлену запіканку. Відправити у духовку для запікання при температурі 200°C на 25-30 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
12-11-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 780

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.