П’ятниця, 06 червня 2025

Ароматно-соковита тушкована капуста з грибами: як приготувати смачну страву

новини
964
0
Ароматно-соковита тушкована капуста з грибами: як приготувати смачну страву

Тушкована капуста з грибами – чудова страва, яка є поживною, але при цьому дуже легкою і корисною. Її можна подавати як гарнір або як самостійну страву.

Готується вона досить просто й швидко, але це залежить від виду грибів, які використовуються, пише Уніан.



Тушкувати капусту можна з будь-якими грибами: як магазинними гливами або печерицями, так і з будь-якими лісовими грибами.

Тушкована капуста з грибами

- Гриби - 500 г

- Олія - 5-6 ст. л.

- Цибуля ріпчаста - 2 шт.

- Томат-пюре - 2 ст. л.

- Капуста - 1 кг

- Оцет 3% - 1 ст. л.

- Цукор - 1 ст. л.

- Борошно - 1 ст. л.

- Лавровий лист - 1 шт.

- Бульйон грибний (або вода) - 0,5 ст.

- Перець чорний мелений - 0,25-0,5 ч. л.

- Сіль - 0,5-1 ст. л.

Почистити і помити цибулю. Нарізати тонкими кільцями або півкільцями.

Гриби промити, очистити. Обшпарити їх окропом, порізати на шматочки.

Нагріти сковороду, налити 2-3 столові ложки олії. Обсмажити на сковороді гриби на середньому вогні разом із цибулею. Смажити, помішуючи, 10 хвилин.

Капусту нашаткувати, покласти в каструлю, додати столову ложку олії, 0,5 склянки води або грибного бульйону.

Накрити каструлю кришкою й тушкувати на найменшому вогні капусту 40 хвилин.

Додати підсмажені з цибулею гриби, томат-пюре, оцет (якщо використовується квашена капуста, то можна не додавати), цукор, сіль, лавровий лист, перець і добре перемішати.

Продовжувати тушкувати капусту з грибами до готовності ще 10 хвилин.

Тим часом розігріти сковороду, налити 2 столові ложки олії. Додати борошно й обсмажити до однорідного стану, впродовж однієї хвилини постійно розмішуючи.

Коли тушкована капуста з грибами буде готова, додати обсмажене з олією борошно, розмішати та прокип'ятити.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують