Експерти в області здорового харчування називають гарбуз суперпродуктом і настійно рекомендують готувати з неї восени і взимку супи. Вони пояснили, чому ця дешева страва покращує здоров’я.
Будучи ситним, добре зігріваючим і дає енергію в холодний день, гарбузовий суп також забезпечує організм цілим рядом вкрай корисних мікроелементів, завдяки яким посилюється імунітет і захист від сезонних інфекцій, пише
ukrhealth.net.
“Гарбуз повний бета-каротином, який при попаданні в організм трансформується в вітамін А. дослідження показують, що він вітамін ефективно зміцнює імунну систему і запобігає інфекції. Крім того, гарбуз насичений вітаміном С, стимулюючим вироблення лейкоцитів, які допомагають імунним клітинам працювати більш ефективно”, – цитує медиків портал Food News.
З інших переваг такої дешевої страви, як суп з гарбуза, вони виділяють високий вміст вітаміну Е, заліза, фолієвої кислоти (дані речовини теж є відомими активаторами імунітету). До того ж овоч забезпечує організм магнієм, фосфором, цинком, декількома вітамінами з групи B.
“Клітковина гарбуза також покращує травлення і регулює рівень цукру в крові, а бета-каротин має протизапальну і омолоджуючу дію на шкіру”, – доповнили експерти.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
7-11-2020, 01:30
0
871