RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ніжно-ароматні сирні кекси: як приготувати смачну випічку

Кекси з сиру – дуже смачна, апетитна й корисна домашня випічка.

Приготувати м’які та пишні кекси нескладно – головне дотримуватися рецепту приготування і мати спеціальні формочки для їх випікання, пише Уніан.



Для яскравішого смаку в сирні кекси часто додають горіхи, сухофрукти або фрукти. Найчастіше роблять кексики з родзинками, готують також сирно-лимонні, сирно-бананові, сирно-шоколадні кекси.

- Сирні кекси

- Борошно - 1 ст.

- Сир - 250 г

- Яйця - 3 шт.

- Цукор - 1 ст.

- Вершкове масло - 150 г

- Ванільний цукор - 1 пакетик (10 г)

- Розпушувач - 1,5 ч. л.

- В'ялена журавлина - жменя

- Біла шоколадна глазур - 1 упаковка

- Вершкове масло розтопити й остудити.

Сир тим часом розтерти з яйцями, цукром та ванільним цукром. Влити розтоплене масло, добре перемішати до однорідності.


Поступово всипати борошно з розпушувачем, має вийти однорідне густе тісто.

В'ялену журавлину вимити, залити окропом на 15-20 хвилин. Змити воду, ягоди обсушити, додати в тісто і перемішати. Замість журавлини можна взяти родзинки, курагу чи інші сухофрукти.

Розкласти тісто по формах для випічки.

Випікати сирні кекси у попередньо розігрітій до 180℃ духовці впродовж 35-45 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо вона суха – кексики готові.

Готові кекси вийняти з форм й остудити на решітці.

Шоколадну глазур приготувати згідно із інструкцією на упаковці. Прикрасити кекси шоколадною глазур'ю, дати застигнути впродовж 5-10 хвилин.

Сирно-шоколадні кекси

- Борошно - 200 г

- Масло вершкове - 125 г

- Яйця - 2 шт.

- Молоко - 60 мл

- Цукор - 180 г

- Какао - 3 ст. л.

- Розпушувач - 1 ч. л.

Для сирного шару

- Сир, протертий через сито (або вершковий сир) - 150 г;

- Яйце - 1 шт.

- Цукор - 50 г

Борошно просіяти разом із розпушувачем та какао.

Два яйця розбити в миску й додати до них цукор. Збити міксером до отримання пишної, однорідної маси.

Розтоплене і злегка остигле вершкове масло, а також молоко додати в яєчну масу, ще раз збити.

Додати яєчну масу в суміш борошна, розпушувача і какао. Дуже добре все перемішати силіконовою лопаткою. Тісто має вийти однорідним, гладеньким і не рідким.

З'єднати перетертий через сито сир (або вершковий сир), яйце і цукор. Усе ретельно перемішати.

Розкласти тісто по формочках, заповнюючи їх на 1/2 об'єму. Зверху викласти по 2 чайних ложки сирної суміші.

Відправити кекси в розігріту духовку і випікати при температурі 200℃ приблизно 15-20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою: якщо вона виходить із випічки сухою – кекси спеклися.

Сирні кекси з ягодами, шоколадом і горіхами

- Борошно - 180 г

- Сир 9% - 200 г

- Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г

- Цукор - 160 г

- Яйця (великі) - 2 шт.

-Сіль - 0,5 ч. л.

- Ванілін - 1,5 г

- Розпушувач - 10 г

Для начинки

- Ягоди чорної смородини заморожені (або інші ягоди) - за смаком

- Шоколад - за смаком

- Фундук (або будь-які інші горіхи) - за смаком

Для прикрашання

- Цукрова пудра - за смаком

- Мигдальні пелюстки - за смаком

За допомогою міксера з’єднати розм'якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін (збивати приблизно 3 хвилини).

Додати сир і перемішати до однорідної консистенції. Додати яйця, ще раз добре збити.

Борошно з’єднати з розпушувачем і частинами просіяти до решти компонентів, перемішуючи міксером або лопаткою. Замісити досить густе тісто.

Увімкнути духовку і розігріти до температури 180℃.

У форми для кексів викласти паперові капсули або можна взяти силіконові форми.

Викласти частину тіста в формочки. Покласти начинку.

Зверху накрити начинку тістом, заповнюючи форми на 2/3, бо під час випікання тісто добре піднімається. За бажанням зверху посипати пелюстками мигдалю.

Випікати кекси з начинкою при 180℃ упродовж 25-30 хвилин. Готові кексики можна прикрасити цукровою пудрою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
3-11-2020, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 905

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.