RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ніжно-ароматні сирні кекси: як приготувати смачну випічку

Ніжно-ароматні сирні кекси: як приготувати смачну випічку

Кекси з сиру – дуже смачна, апетитна й корисна домашня випічка.

Приготувати м’які та пишні кекси нескладно – головне дотримуватися рецепту приготування і мати спеціальні формочки для їх випікання, пише Уніан.



Для яскравішого смаку в сирні кекси часто додають горіхи, сухофрукти або фрукти. Найчастіше роблять кексики з родзинками, готують також сирно-лимонні, сирно-бананові, сирно-шоколадні кекси.

- Сирні кекси

- Борошно - 1 ст.

- Сир - 250 г

- Яйця - 3 шт.

- Цукор - 1 ст.

- Вершкове масло - 150 г

- Ванільний цукор - 1 пакетик (10 г)

- Розпушувач - 1,5 ч. л.

- В'ялена журавлина - жменя

- Біла шоколадна глазур - 1 упаковка

- Вершкове масло розтопити й остудити.

Сир тим часом розтерти з яйцями, цукром та ванільним цукром. Влити розтоплене масло, добре перемішати до однорідності.


Поступово всипати борошно з розпушувачем, має вийти однорідне густе тісто.

В'ялену журавлину вимити, залити окропом на 15-20 хвилин. Змити воду, ягоди обсушити, додати в тісто і перемішати. Замість журавлини можна взяти родзинки, курагу чи інші сухофрукти.

Розкласти тісто по формах для випічки.

Випікати сирні кекси у попередньо розігрітій до 180℃ духовці впродовж 35-45 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо вона суха – кексики готові.

Готові кекси вийняти з форм й остудити на решітці.

Шоколадну глазур приготувати згідно із інструкцією на упаковці. Прикрасити кекси шоколадною глазур'ю, дати застигнути впродовж 5-10 хвилин.

Сирно-шоколадні кекси

- Борошно - 200 г

- Масло вершкове - 125 г

- Яйця - 2 шт.

- Молоко - 60 мл

- Цукор - 180 г

- Какао - 3 ст. л.

- Розпушувач - 1 ч. л.

Для сирного шару

- Сир, протертий через сито (або вершковий сир) - 150 г;

- Яйце - 1 шт.

- Цукор - 50 г

Борошно просіяти разом із розпушувачем та какао.

Два яйця розбити в миску й додати до них цукор. Збити міксером до отримання пишної, однорідної маси.

Розтоплене і злегка остигле вершкове масло, а також молоко додати в яєчну масу, ще раз збити.

Додати яєчну масу в суміш борошна, розпушувача і какао. Дуже добре все перемішати силіконовою лопаткою. Тісто має вийти однорідним, гладеньким і не рідким.

З'єднати перетертий через сито сир (або вершковий сир), яйце і цукор. Усе ретельно перемішати.

Розкласти тісто по формочках, заповнюючи їх на 1/2 об'єму. Зверху викласти по 2 чайних ложки сирної суміші.

Відправити кекси в розігріту духовку і випікати при температурі 200℃ приблизно 15-20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою: якщо вона виходить із випічки сухою – кекси спеклися.

Сирні кекси з ягодами, шоколадом і горіхами

- Борошно - 180 г

- Сир 9% - 200 г

- Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г

- Цукор - 160 г

- Яйця (великі) - 2 шт.

-Сіль - 0,5 ч. л.

- Ванілін - 1,5 г

- Розпушувач - 10 г

Для начинки

- Ягоди чорної смородини заморожені (або інші ягоди) - за смаком

- Шоколад - за смаком

- Фундук (або будь-які інші горіхи) - за смаком

Для прикрашання

- Цукрова пудра - за смаком

- Мигдальні пелюстки - за смаком

За допомогою міксера з’єднати розм'якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін (збивати приблизно 3 хвилини).

Додати сир і перемішати до однорідної консистенції. Додати яйця, ще раз добре збити.

Борошно з’єднати з розпушувачем і частинами просіяти до решти компонентів, перемішуючи міксером або лопаткою. Замісити досить густе тісто.

Увімкнути духовку і розігріти до температури 180℃.

У форми для кексів викласти паперові капсули або можна взяти силіконові форми.

Викласти частину тіста в формочки. Покласти начинку.

Зверху накрити начинку тістом, заповнюючи форми на 2/3, бо під час випікання тісто добре піднімається. За бажанням зверху посипати пелюстками мигдалю.

Випікати кекси з начинкою при 180℃ упродовж 25-30 хвилин. Готові кексики можна прикрасити цукровою пудрою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
3-11-2020, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 747

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.