Кекси з сиру – дуже смачна, апетитна й корисна домашня випічка.
Приготувати м’які та пишні кекси нескладно – головне дотримуватися рецепту приготування і мати спеціальні формочки для їх випікання, пише
Уніан.
Для яскравішого смаку в сирні кекси часто додають горіхи, сухофрукти або фрукти. Найчастіше роблять кексики з родзинками, готують також сирно-лимонні, сирно-бананові, сирно-шоколадні кекси.
- Сирні кекси
- Борошно - 1 ст.
- Сир - 250 г
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 1 ст.
- Вершкове масло - 150 г
- Ванільний цукор - 1 пакетик (10 г)
- Розпушувач - 1,5 ч. л.
- В'ялена журавлина - жменя
- Біла шоколадна глазур - 1 упаковка
- Вершкове масло розтопити й остудити.
Сир тим часом розтерти з яйцями, цукром та ванільним цукром. Влити розтоплене масло, добре перемішати до однорідності.
Поступово всипати борошно з розпушувачем, має вийти однорідне густе тісто.
В'ялену журавлину вимити, залити окропом на 15-20 хвилин. Змити воду, ягоди обсушити, додати в тісто і перемішати. Замість журавлини можна взяти родзинки, курагу чи інші сухофрукти.
Розкласти тісто по формах для випічки.
Випікати сирні кекси у попередньо розігрітій до 180℃ духовці впродовж 35-45 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо вона суха – кексики готові.
Готові кекси вийняти з форм й остудити на решітці.
Шоколадну глазур приготувати згідно із інструкцією на упаковці. Прикрасити кекси шоколадною глазур'ю, дати застигнути впродовж 5-10 хвилин.
Сирно-шоколадні кекси
- Борошно - 200 г
- Масло вершкове - 125 г
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 60 мл
- Цукор - 180 г
- Какао - 3 ст. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
Для сирного шару
- Сир, протертий через сито (або вершковий сир) - 150 г;
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 50 г
Борошно просіяти разом із розпушувачем та какао.
Два яйця розбити в миску й додати до них цукор. Збити міксером до отримання пишної, однорідної маси.
Розтоплене і злегка остигле вершкове масло, а також молоко додати в яєчну масу, ще раз збити.
Додати яєчну масу в суміш борошна, розпушувача і какао. Дуже добре все перемішати силіконовою лопаткою. Тісто має вийти однорідним, гладеньким і не рідким.
З'єднати перетертий через сито сир (або вершковий сир), яйце і цукор. Усе ретельно перемішати.
Розкласти тісто по формочках, заповнюючи їх на 1/2 об'єму. Зверху викласти по 2 чайних ложки сирної суміші.
Відправити кекси в розігріту духовку і випікати при температурі 200℃ приблизно 15-20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою: якщо вона виходить із випічки сухою – кекси спеклися.
Сирні кекси з ягодами, шоколадом і горіхами
- Борошно - 180 г
- Сир 9% - 200 г
- Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г
- Цукор - 160 г
- Яйця (великі) - 2 шт.
-Сіль - 0,5 ч. л.
- Ванілін - 1,5 г
- Розпушувач - 10 г
Для начинки
- Ягоди чорної смородини заморожені (або інші ягоди) - за смаком
- Шоколад - за смаком
- Фундук (або будь-які інші горіхи) - за смаком
Для прикрашання
- Цукрова пудра - за смаком
- Мигдальні пелюстки - за смаком
За допомогою міксера з’єднати розм'якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін (збивати приблизно 3 хвилини).
Додати сир і перемішати до однорідної консистенції. Додати яйця, ще раз добре збити.
Борошно з’єднати з розпушувачем і частинами просіяти до решти компонентів, перемішуючи міксером або лопаткою. Замісити досить густе тісто.
Увімкнути духовку і розігріти до температури 180℃.
У форми для кексів викласти паперові капсули або можна взяти силіконові форми.
Викласти частину тіста в формочки. Покласти начинку.
Зверху накрити начинку тістом, заповнюючи форми на 2/3, бо під час випікання тісто добре піднімається. За бажанням зверху посипати пелюстками мигдалю.
Випікати кекси з начинкою при 180℃ упродовж 25-30 хвилин. Готові кексики можна прикрасити цукровою пудрою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
3-11-2020, 00:45
0
1 747