RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прості та ефективні способи, які допоможуть позбутися шкідливих і набути корисних звичок

Феномен звички

Звичка — це сформований спосіб поведінки, здійснення якого у певній ситуації набуває для індивіда характер потреби, які "спонукають здійснювати які-небудь дії, вчинки", інформує Ukr.Media.



Як правило, коли розмова заходить про звички, у наших людей відразу виникають асоціації з вживанням спиртних напоїв і курінням. Однак, насправді, звичок існує величезна кількість — деякі з них ми просто не помічаємо, тому, що виконуємо ці дії автоматично. Наприклад, всі ми вранці чистимо зуби, п'ємо чай, заправляємо постіль — це теж звички, які закладені в нас з самого дитинства.

Всі звички можна розділити на дві великих групи — шкідливі й корисні. До корисних звичок можна віднести зарядку або біг вранці, звичку утримувати в порядку своє робоче місце і так далі. До шкідливих звичок належать не тільки куріння і вживання алкоголю, але і звичка розкидати речі, спізнюватися, робити все в останній момент.

Змінити звички, які ми повторюємо день за днем, місяць за місяцем і рік за роком, буває дуже складно. Але якщо у вас є твердий намір, то зробити це цілком можливо.

Як позбутися шкідливих звичок


Якщо ви вирішили розпочати боротьбу зі своїми шкідливими звичками, то перший крок вже зроблений. Але, на жаль, одного рішення не завжди буває достатньо.

Щоб позбутися шкідливих звичок, вам знадобляться:

1. Твердий намір — у вас має бути дуже сильне бажання позбутися тієї чи іншої звички і ви повинні бути впевнені, що досягнете цієї мети.

2. Сила волі — ця риса характеру дозволить вам відмовитися від спокуси в будь-який момент. Пам'ятайте, що ви сильна людина і можете абсолютно все.

3. Вміння доводити справу до кінця — прийміть рішення не здаватися. Як говориться, Москва не відразу будувалася, і, якщо вам не вдалося позбутися своєї звички з першої спроби, це не говорить про те, що ви цього не зможете зробити взагалі. Наприклад, якщо ви кидаєте палити, не обов'язково робити це різко. Скорочуйте кількість сигарет хоча б на 1-2 кожен день, і зрештою ви прийдете до бажаного результату.

4. Оточення, яке підтримує вас — це дуже важливий пункт. Якщо ви не знаєте, як позбутися шкідливої звички наодинці, знайдіть людей, які хочуть це зробити. Створіть онлайн чат, влаштуйте змагання або просто обмінюйтеся інформацією. Оточення означає дуже багато, тому не випускайте з уваги цей пункт.

Як сформувати корисні звички

Багато хто з нас хотіли б знайти нові, позитивні звички. Однак часто ми говоримо "Почну відвідувати спортзал з понеділка", "Почну бігати з наступного місяця", "Перестану спізнюватися на роботу, коли..." і так далі. Але в результаті, такі слова, як "завтра", "коли" і "якщо" стають нашими ворогами і не дають нам добитися бажаного успіху.

Ось кілька порад, які допоможуть вам відповісти на питання: "Як сформувати корисні звички?".

Не намагайтеся змінити все відразу

Якщо ви вирішуєте в один день почати бігати, вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися (а до цього ви нічим подібним не займалися), то велика ймовірність, що ви швидко зірветеся. Міняйте свої звички поступово, і через деякий час ви отримаєте бажані результати.

Використовуйте правило "21 дня"

Було доведено, що, якщо людина виконує певні дії протягом трьох тижнів, то у неї формується звичка, і надалі продовжує робити це без яких-небудь зусиль. Виберіть одну звичку, яка здається вам найбільш важливою, і робіть це протягом цього часу. Перший тиждень буде для вас складним, на другий вам захочеться все кинути (але в цей момент не потрібно здаватися), а на третій ви побачите перші результати і це дасть вам стимул рухатися вперед.

Хваліть себе

Коли ви зробили певний крок до формування корисної звички, похваліть себе за це, або купіть собі невеликий подарунок. Таким чином, даний процес буде пов'язаний у вас з позитивними емоціями і вам буде простіше добиватися поставленої мети.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
2-11-2020, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 904

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.