Гарбуз – корисний овоч, з якого можна готувати низку смачних страв. Зокрема, його можна запекти в духовці.
Приготувати цей овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м'ясом, картоплею, пише
УНІАН.
Гарбуз у духовці шматочками з цукромГарбуз - 300 г
Цукор - 2 ч.л.
Кориця (за бажанням) - за смаком
Насамперед треба підготувати гарбуз і цукор для запікання, а також за бажанням корицю.
Гарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до щільної м'якоті. Порізати його шматочками невеликого розміру. Покласти все у форму для запікання.
Посипати цукром гарбуз і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C (час запікання можна варіювати за смаком). Готовий гарбуз можна посипати пудрою, полити сметаною з цукром або ягідним чи фруктовим сиропом.
Гарбуз запечений з картоплеюГарбуз - 300 г
Картопля - 300 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Вершкове масло - 30 г
Соняшникова олія - 30 г
Італійські трави - 1 ч.л.
Сіль - за смаком
Твердий сир - 100 г
Ретельно помити овочі, обсушити. Потім очистити від шкірки гарбуз, картоплю та цибулю.
Гарбуз нарізати плоскими прямокутниками, картоплю – тонкими кружечками, цибулю - тонкими кільцями. Скласти овочі у велику миску. Посолити їх, влити олію, насипати прованські трави. Добре все перемішати.
Увімкнути духовку для розігріву на 180°C. Змастити форму для запікання олією. Перекласти у неї овочі, чергуючи їх, щоб готова страва мала красивіший вигляд. Зверху додати шматочки вершкового масла або збризнути овочі соняшниковою олією.
Посипати все натертим на великій тертці сиром. Відправити на годину-півтори в нагріту до 180°C духовку, зверху прикривши фольгою. Щойно картопля буде готова, зняти фольгу, за бажання ще трохи продовжувати запікати страву.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-11-2020, 00:55
0
803