RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ароматний запечений гарбуз: як приготувати смачну страву в духовці

Гарбуз – корисний овоч, з якого можна готувати низку смачних страв. Зокрема, його можна запекти в духовці.

Приготувати цей овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м'ясом, картоплею, пише УНІАН.




Гарбуз у духовці шматочками з цукром


Гарбуз - 300 г
Цукор - 2 ч.л.
Кориця (за бажанням) - за смаком

Насамперед треба підготувати гарбуз і цукор для запікання, а також за бажанням корицю.

Гарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до щільної м'якоті. Порізати його шматочками невеликого розміру. Покласти все у форму для запікання.

Посипати цукром гарбуз і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C (час запікання можна варіювати за смаком). Готовий гарбуз можна посипати пудрою, полити сметаною з цукром або ягідним чи фруктовим сиропом.

Гарбуз запечений з картоплею

Гарбуз - 300 г
Картопля - 300 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Вершкове масло - 30 г
Соняшникова олія - 30 г
Італійські трави - 1 ч.л.
Сіль - за смаком
Твердий сир - 100 г

Ретельно помити овочі, обсушити. Потім очистити від шкірки гарбуз, картоплю та цибулю.

Гарбуз нарізати плоскими прямокутниками, картоплю – тонкими кружечками, цибулю - тонкими кільцями. Скласти овочі у велику миску. Посолити їх, влити олію, насипати прованські трави. Добре все перемішати.

Увімкнути духовку для розігріву на 180°C. Змастити форму для запікання олією. Перекласти у неї овочі, чергуючи їх, щоб готова страва мала красивіший вигляд. Зверху додати шматочки вершкового масла або збризнути овочі соняшниковою олією.

Посипати все натертим на великій тертці сиром. Відправити на годину-півтори в нагріту до 180°C духовку, зверху прикривши фольгою. Щойно картопля буде готова, зняти фольгу, за бажання ще трохи продовжувати запікати страву.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
2-11-2020, 00:55
Коментарів 0 Переглядів 816


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.