Люди похилого віку складають групу підвищеного ризику нейродегенеративних захворювань, включаючи паркінсонізм. Фахівці попереджають, що окремі продукти і напої, споживані на сніданок, можуть збільшувати ймовірність розвитку даних патологій, про це повідомляє видання Express.
Експерти констатують, що хвороба Паркінсона характеризується зниженим тиском. З цієї причини небезпечними для літніх людей є їжа і питво, що сприяють гіпотонії або різким коливанням тиску. Медики відзначають, що такими можуть бути багато гарячі напої, особливо рослинні, трав’яні чаї, пише
ukrhealth.net.
Крім цього, небезпечними вони вважають продукти, що ведуть до запорів – ще однієї проблеми дегенеративного захворювання мозку. За даними Американської асоціації хвороби Паркінсона, літнім людям слід уникати вживання занадто великої кількості бананів, оскільки вони збільшують ризик проблеми уповільнення м’язових рухів в кишечнику. З цієї ж причини пенсіонерам потрібно вкрай обережно вживати в їжу продукти і страви з білого борошна, солодощів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-11-2020, 00:24
0
797