RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ніжна випічка на кефірі: як приготувати пиріг, кекс та пиріжки

Ніжна випічка на кефірі: як приготувати пиріг, кекс та пиріжки

Свіжа домашня випічка – це завжди дуже смачно та затишно.

Солодкі пироги, торти, кекси, булочки, а також піцу ласуни можуть вживати у великих кількостях. Приготувати всі ці смаколики можна з "кефірного" тіста, пише Уніан.



Випічка на кефірі добре піднімається і виходить дуже пишною й ніжною. А різні ягоди, фрукти, овочі, сир і зелень допоможуть урізноманітнити частування.

Пиріг "Зебра" на кефірі

- Борошно - 300 г

- Кефір - 250 мл

- Курячі яйця - 3 шт.

- Цукор - 200 г

- Какао-порошок - 45 г

- Сода харчова - 1 ч.л.

- Ванілін - 0,2 г

- Рослинна олія - 1 ч.л.

Кефір повинен бути кімнатної температури. Відразу слід увімкнути грітися духовку на 180°С.

Збити яйця з ваніліном. Всипати тонкою цівкою цукор, продовжуючи збивати. Далі влити кефір і продовжувати збивати на невеликих оборотах.

Просіяти борошно через дрібне сито. Відібрати від загального обсягу борошна 20 грамів. Більшу частину борошна змішати з содою. Додавати його до кефірної маси невеликими порціями, акуратно вмішуючи в тісто за допомогою лопатки.

Розділити тісто на дві рівні частини.

В одну додати залишені 20 грамів борошна. В іншу частину – какао. Обидва тіста добре перемішати.

Змастити форму рослинною олією. У центр форми вилити 2 ложки світлого тіста, потім зверху додати 2 ложки темного тіста. Таким чином перелити все тісто в форму. В результаті мають вийти смужки.

Відправити пиріг у розігріту духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряти шпажкою: якщо з пирога вона виходить сухою – пиріг готовий.

Вийняти пиріг з форми й остудити на решітці. Нарізати його на порції та можна пригощатися з чаєм або молоком – кому як більше смакує.

Пиріжки з сиром і кропом

Для тіста

- Борошно - 2,5 ст.

- Яйце - 1 шт.

- Олія - 0,5 ст.

- Сіль - 0,5 ч.л.

- Розпушувач тіста - 10 г

- Кефір (йогурт) - 0,5 ст.

- Кріп - 1 пучок

Для начинки

- Сир - 70 г

- Бринза - 70 г

Для змащення і посипання

- Жовток - 1 шт.

- Кунжут - за смаком

У глибокій мисці з'єднати кефір з яйцем та рослинною олією. Додати сіль і порізаний кріп, перемішати. Всипте борошно з розпушувачем. Замісити некруте, пластичне тісто.

Для начинки натерти бринзу на дрібній тертці й з'єднати з сиром. Начинка повинна бути в міру солоною, приємною на смак.

Розділити тісто на однакові кульки, приблизно 12-16 штук. Взяти в руки кульку тіста, розплющити і покласти начинку. Зліпити краї та покласти на бочок.

Викласти пиріжки на пергамент. Змастити добре жовтком. Зверху посипати кунжутом. Відправити у розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин.

Простий кекс на кефірі

- Борошно - 430 г

- Кефір - 250 мл

- Курячі яйця - 2 шт.

- Рослинна олія - 100 мл

- Цукор - 170 г

-Ванільний цукор - 1 г

-Розпушувач - 7 г

- Сіль - 1 г

- Суміш сухофруктів - 70 г

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. У глибоку миску вбити яйця, всипати цукор, влити кефір, додати дрібку солі, а також ванілін.

Збити інгредієнти міксером або вінчиком до отримання однорідної суміші. Влити олію, знову перемішати.

Всипати невеликими партіями просіяне борошно, з'єднане з розпушувачем. При цьому тісто слід помішувати ложкою, щоб борошно не зібралося в грудочки.

Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана, але текучим. Борошна може знадобитися трохи більше або менше – орієнтуватися треба на консистенцію тіста.

Далі можна додати в тісто, наприклад, подрібнений шоколад, рубані горіхи, курагу, чорнослив, родзинки. Сухофрукти попередньо промити, розмочити в гарячій воді, просушити й обваляти у борошні, лише потім додати в тісто.

Тісто вилити в застелену пергаментом і змащену олією форму для випічки кексу. Відправити в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин. Готовність кексу перевіряти дерев'яною шпажкою – на виході вона повинна бути сухою.

Вийняти кекс з форми, дати йому охолонути, посипати цукровою пудрою (полити цукровою глазур'ю або розтопленим шоколадом, прикрасити свіжими ягодами) і подавати до столу з чаєм, кавою або молоком.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і TelegramЧитайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
28-10-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 512

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.