RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ніжна випічка на кефірі: як приготувати пиріг, кекс та пиріжки

Свіжа домашня випічка – це завжди дуже смачно та затишно.

Солодкі пироги, торти, кекси, булочки, а також піцу ласуни можуть вживати у великих кількостях. Приготувати всі ці смаколики можна з "кефірного" тіста, пише Уніан.



Випічка на кефірі добре піднімається і виходить дуже пишною й ніжною. А різні ягоди, фрукти, овочі, сир і зелень допоможуть урізноманітнити частування.

Пиріг "Зебра" на кефірі

- Борошно - 300 г

- Кефір - 250 мл

- Курячі яйця - 3 шт.

- Цукор - 200 г

- Какао-порошок - 45 г

- Сода харчова - 1 ч.л.

- Ванілін - 0,2 г

- Рослинна олія - 1 ч.л.

Кефір повинен бути кімнатної температури. Відразу слід увімкнути грітися духовку на 180°С.

Збити яйця з ваніліном. Всипати тонкою цівкою цукор, продовжуючи збивати. Далі влити кефір і продовжувати збивати на невеликих оборотах.

Просіяти борошно через дрібне сито. Відібрати від загального обсягу борошна 20 грамів. Більшу частину борошна змішати з содою. Додавати його до кефірної маси невеликими порціями, акуратно вмішуючи в тісто за допомогою лопатки.

Розділити тісто на дві рівні частини.

В одну додати залишені 20 грамів борошна. В іншу частину – какао. Обидва тіста добре перемішати.

Змастити форму рослинною олією. У центр форми вилити 2 ложки світлого тіста, потім зверху додати 2 ложки темного тіста. Таким чином перелити все тісто в форму. В результаті мають вийти смужки.

Відправити пиріг у розігріту духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряти шпажкою: якщо з пирога вона виходить сухою – пиріг готовий.

Вийняти пиріг з форми й остудити на решітці. Нарізати його на порції та можна пригощатися з чаєм або молоком – кому як більше смакує.

Пиріжки з сиром і кропом

Для тіста

- Борошно - 2,5 ст.

- Яйце - 1 шт.

- Олія - 0,5 ст.

- Сіль - 0,5 ч.л.

- Розпушувач тіста - 10 г

- Кефір (йогурт) - 0,5 ст.

- Кріп - 1 пучок

Для начинки

- Сир - 70 г

- Бринза - 70 г

Для змащення і посипання

- Жовток - 1 шт.

- Кунжут - за смаком

У глибокій мисці з'єднати кефір з яйцем та рослинною олією. Додати сіль і порізаний кріп, перемішати. Всипте борошно з розпушувачем. Замісити некруте, пластичне тісто.

Для начинки натерти бринзу на дрібній тертці й з'єднати з сиром. Начинка повинна бути в міру солоною, приємною на смак.

Розділити тісто на однакові кульки, приблизно 12-16 штук. Взяти в руки кульку тіста, розплющити і покласти начинку. Зліпити краї та покласти на бочок.

Викласти пиріжки на пергамент. Змастити добре жовтком. Зверху посипати кунжутом. Відправити у розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин.

Простий кекс на кефірі

- Борошно - 430 г

- Кефір - 250 мл

- Курячі яйця - 2 шт.

- Рослинна олія - 100 мл

- Цукор - 170 г

-Ванільний цукор - 1 г

-Розпушувач - 7 г

- Сіль - 1 г

- Суміш сухофруктів - 70 г

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. У глибоку миску вбити яйця, всипати цукор, влити кефір, додати дрібку солі, а також ванілін.

Збити інгредієнти міксером або вінчиком до отримання однорідної суміші. Влити олію, знову перемішати.

Всипати невеликими партіями просіяне борошно, з'єднане з розпушувачем. При цьому тісто слід помішувати ложкою, щоб борошно не зібралося в грудочки.

Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана, але текучим. Борошна може знадобитися трохи більше або менше – орієнтуватися треба на консистенцію тіста.

Далі можна додати в тісто, наприклад, подрібнений шоколад, рубані горіхи, курагу, чорнослив, родзинки. Сухофрукти попередньо промити, розмочити в гарячій воді, просушити й обваляти у борошні, лише потім додати в тісто.

Тісто вилити в застелену пергаментом і змащену олією форму для випічки кексу. Відправити в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин. Готовність кексу перевіряти дерев'яною шпажкою – на виході вона повинна бути сухою.

Вийняти кекс з форми, дати йому охолонути, посипати цукровою пудрою (полити цукровою глазур'ю або розтопленим шоколадом, прикрасити свіжими ягодами) і подавати до столу з чаєм, кавою або молоком.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і TelegramЧитайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
28-10-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 355

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.