Готувати картоплю можна як завгодно – смажену, варену, у фритюрі або запечену в духовці.
Вся ця картопля буде неймовірно смачною, пише
Уніан.
Проте відварні гарніри набридають, а регулярне вживання смаженої картоплі шкодить здоров'ю. Тоді гарним виходом буде приготування картоплі у духовці.
Запечена у такий спосіб картопля буде смачною, ситною й більш корисною. До того ж ця страва буде доречною і у щоденному вжитку, і на святковому столі.
Картопля в сметані у духовці
- Картопля - 500 г
- Сметана - 150 г
- Твердий сир - 100 г
- Вершкове масло - 10 г
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
- Базилік сушений - за смаком
- Перець гострий мелений - за смаком
Сметану покласти в миску, додати сіль і чорний мелений перець за смаком. За бажанням можна додати ще які-небудь спеції та приправи. Ретельно перемішати інгредієнти. Залити сметанним соусом картоплю у формі для запікання.
Розігріти духовку до 180°C. Форму з картоплею можна накрити фольгою, щоб картопля швидше пропеклася, але не пересохла. Відправити форму з картоплею в духовку.
Тим часом натерти твердий сир на тертці.
Через 25 хвилин вийняти форму з духовки, зняти фольгу. Присипати картоплю тертим сиром. Покласти картоплю в духовку ще на 10 хвилин, щоб з’явилася рум'яна скоринка.
Картопля з куркою в духовці під соусом
- Курка - 0,5 шт.
- Картопля - 600 г
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 1-2 зубчики
- Майонез - 100 г
- Сметана - 100 г
- Сіль, спеції - за смаком
- Вода - 1 ст.
Курку порубати на шматочки невеликого розміру. Порізати цибулю, можна півкільцями, але не дуже тонко.
Приготування соусу. Змішати заздалегідь майонез і сметану, додати часник, майоран, сіль, перець чорний мелений.
Очищену картоплю порізати шматочками.
На деко налити стакан води, викласти шар картоплі, цибулі, посолити. Викласти м'ясо. Все добре полити соусом. Відправити картоплю з куркою в розігріту до 200°C духовку на 45 хвилин.
Запечена картопля з рибою у вершковому соусі
- Філе білої риби - 2 шт.
- Картопля - 5-6 шт. (середнього розміру)
- Лимон - 1/2 шт.
- Вершки - 200 г
- Петрушка - за смаком
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
- Асафетида - 1 ч.л.
- Імбир - 1 шт. (1 см кореня)
Поставити кип'ятити воду для картоплі. Тим часом її помити, почистити й нарізати вздовж на товсті скибочки. Відварити у киплячій воді до напівготовності протягом 10 хвилин, злити воду.
Філе риби полити лимонним соком, посолити та поперчити, посипати асафетідою і петрушкою.
У форму для запікання викласти картоплю та філе риби, залити вершками. Відправити у розігріту до 190°C духовку запікати на 30 хвилин. Готову страву посипати свіжою рубаною петрушкою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
27-10-2020, 01:30
0
1 662