Підвищений ризик розвитку раку, серцевих захворювань і діабету, а ще — запальні процеси, хронічний біль, постійна втома і передчасні зморшки. Усі ці неприємні наслідки можуть з'явитися, якщо регулярно їсти ці звичні продукти.
Перевірте, чи немає їх у вашому холодильнику або тарілці — і негайно викиньте, інформує
Ukr.Media.
Картопля фрі
Це непоганий варіант гарніру, але лише у тому разі, якщо олія для його приготування вибрана свіжа і така, що не використовувалася більше одного разу. На жаль, у багатьох закладах громадського харчування під час приготування страв у фритюрі олія використовується кілька разів — і у підсумку у кінцевому продукті занадто високий вміст трансжирів та вільних радикалів. Чим частіше ви їсте смажену їжу, тим вищий ваш ризик захворіти на діабет другого типу або отримати інфаркт. Якщо ви жити не можете без смаженого, хоча б частіше замінюйте олію.
Консервовані продукти
Коли вибираєте для приготування консервовані овочі або готові супи і каші, обов'язково уважно вивчайте склад: часто у цих продуктах міститься забагато натрію. Лікарі попереджають: майже усі з нас щодня перевищують рекомендовану норму солі, що може призвести до зневоднення, захворювань печінки і нирок, а також проблем з серцем і судинами. Крім того, деякі консервовані страви — наприклад, готові супи або локшина швидкого приготування — містять трансжири, які підвищують рівень "поганого" холестерину і збільшують ризик розвитку серцевих захворювань, інсульту і діабету другого типу.
Готова випічка
Що б нам не говорили про цукор і швидкі вуглеводи, не настільки вже й легко відмовитися від круасана або шматочка улюбленого пирога. Але якщо ви звикли пити вранці каву з випічкою, надавайте перевагу перевіреним виробникам. У готову випічку часто додають трансжири, які допомагають істотно збільшити термін її зберігання — і підвищують рівень "поганого" холестерину. Уважно вивчайте склад, надавайте перевагу тільки перевіреним виробникам, а краще й зовсім переходьте на більш здорові десерти.
Перероблене м'ясо
Минулого року ВООЗ офіційно визнала ковбаси, шинку, сосиски та інші продукти, що містять перероблене м'ясо, канцерогенами. Під час їх виготовлення часто використовуються небезпечні консерванти, які за умови нагрівання перетворюються на нітрозаміни, що підвищують ризик розвитку колоректального раку. Крім того, у цих продуктах часто високий вміст трансжирів, натрію та інших небажаних сполук.
Фруктові соки і смузі
Торішнє дослідження підтвердило: щоденні дві склянки фруктового соку на день підвищують ризик розвитку хвороб серця на 150 %! Річ у тім, що у соках не залишається корисної клітковини, яка регулює швидкість підвищення рівня глюкози у крові, а ось фруктози, навпаки, забагато. І тому щоразу, випиваючи склянку соку, ви отримуєте справжній інсуліновий укол, який розхитує вашу ендокринну систему і впливає на резистентність клітин до інсуліну.
Кофеїн
Напої з кофеїном — такі, як чай або кава — корисні для нашого здоров'я, підтримують здоровий метаболізм, допомагають нервовій і серцево-судинній системам працювати активніше. Але є один нюанс: занадто велика кількість кофеїну може призвести до зневоднення організму і передчасного старішання тканин. Тому, якщо ви полюбляєте чай і каву, обов'язково стежте за тим, щоб випивати протягом дня достатньо води.
М'ясо на грилі
Шашлик — неодмінний супутник усіх весняних і літніх розваг на природі — не настільки нешкідливий, як здається. Онкологи попереджають: підгорілі частини м'яса містять багато небезпечних речовин. Як підтвердили дослідження, їх вживання пов'язане з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань, у тому числі хвороб серця і нирок, а також порушенням складу шкіри і зниженням її еластичності. Якщо ви полюбляєте шашлик, обов'язково видаляйте підгорілі частини м'яса — так ви зможете захистити своє здоров'я і зробити цей продукт менш шкідливим.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
26-10-2020, 00:35
0
938