Пиріг з варенням – традиційні ласощі до чаю, які нагадують про дитинство і домашній затишок.
Робиться такий смаколик нескладно, а рецептів приготування є безліч. Пісочний, тертий, листковий, дріжджовий, пісний – будь-який пиріг буде дуже смачним, пише
Уніан.
Пиріг з варенням "Кучерявий"
- Борошно - 360 г
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 80 г
- Вершкове масло - 200 г
- Розпушувач - 0,5 ч.л.
- Варення (краще густе) - 200 г
Просіяти борошно, з'єднати з розпушувачем і перемішати. Додати у борошно порізане на шматочки розм'якшене вершкове масло. Перетерти борошно з маслом на крихту.
Збити яйця з цукром. Якщо варення не дуже солодке, то цукру можна взяти більше.
Влити яєчну суміш у борошняну крихту, перемішати ложкою. Коли рідина змішається з борошном, перетерти тісто на крихту.
Увімкнути духовку на 180°C для розігріву.
Викласти більшу частину тіста в змащену маслом форму. Покрити тісто шаром варення. Зверху посипати залишками крихт тіста.
Відправити у духовку приблизно на 20 хвилин. Коли пиріг зарум'яниться зверху, вийняти, трохи охолодити й нарізати на порційні шматочки.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-10-2020, 00:57
0
1 405