Ароматний запечений гарбуз: як приготувати смачну страву в духовці

новини / Смачні рецепти
1 545
0
Ароматний запечений гарбуз: як приготувати смачну страву в духовці

Гарбуз – корисний овоч, з якого можна готувати низку смачних страв. Зокрема, його можна запекти в духовці.

Приготувати цей овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м'ясом, картоплею, пише Уніан.



Гарбуз у духовці шматочками з цукром

- Гарбуз - 300 г

- Цукор - 2 ч.л.

- Кориця (за бажанням) - за смаком

Насамперед треба підготувати гарбуз і цукор для запікання, а також за бажанням корицю.

Гарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до щільної м'якоті. Порізати його шматочками невеликого розміру. Покласти все у форму для запікання.

Посипати цукром гарбуз і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C (час запікання можна варіювати за смаком). Готовий гарбуз можна посипати пудрою, полити сметаною з цукром або ягідним чи фруктовим сиропом.

Гарбуз запечений з картоплею

- Гарбуз - 300 г

- Картопля - 300 г

- Цибуля ріпчаста - 1 шт.

- Часник - 1 зубчик

- Вершкове масло - 30 г

- Соняшникова олія - 30 г

- Італійські трави - 1 ч.л.

- Сіль - за смаком

- Твердий сир - 100 г

Ретельно помити овочі, обсушити. Потім очистити від шкірки гарбуз, картоплю та цибулю.

Гарбуз нарізати плоскими прямокутниками, картоплю – тонкими кружечками, цибулю - тонкими кільцями. Скласти овочі у велику миску. Посолити їх, влити олію, насипати прованські трави. Добре все перемішати.

Увімкнути духовку для розігріву на 180°C. Змастити форму для запікання олією. Перекласти у неї овочі, чергуючи їх, щоб готова страва мала красивіший вигляд. Зверху додати шматочки вершкового масла або збризнути овочі соняшниковою олією.

Посипати все натертим на великій тертці сиром. Відправити на годину-півтори в нагріту до 180°C духовку, зверху прикривши фольгою. Щойно картопля буде готова, зняти фольгу, за бажання ще трохи продовжувати запікати страву.

Фарширований гарбуз, запечений у духовці

- Гарбузи (невеликі) - 2 шт.

- Рис відварний - 200 г

- Курка варена - 100 г

- Печериці - 150 г

- Цибуля ріпчаста - 1 шт.

- Помідор - 1 шт.

- Сир твердий - 40 г

- Вершки 20% - 50 мл

- Вода - 6 ст.л.

- Сіль, перець - за смаком

- Паприка мелена - 0,5 ч.л.

- Олія соняшникова - для смаження

У гарбуза зрізати верх і видалити ложкою насіння. Відварити рис. Печериці та ріпчасту цибулю нарізати кубиками.

У сковороді розігріти олію, обсмажити трохи цибулю, додати печериці й смажити, поки не випарується зайва рідина.

Відварену курку нарізати невеликими шматочками і додати в сковороду. Посолити, поперчити, додати вершки та добре перемішати.

В окрему ємність помістити варений рис, додати до нього обсмажену курку з печерицями, а також нарізаний кубиками помідор. Додати трохи меленої паприки, за бажанням також можна додати улюблені спеції.

Гарбузи зсередини натерти сіллю, наповнити начинкою і додати по 2-3 столові ложки води.

Зовні гарбузи змастити олією й загорнути у фольгу. Розігріти духовку до 200°C і запікати гарбузи 1 годину. Потім розгорнути фольгу й посипати зверху натертим сиром. Запікати ще 10 хвилин. Якщо гарбуз великий, то час запікання збільшиться. Їх готовність можна перевірити, проколів зубочисткою з краю: якщо входить легко – гарбуз запікся.

Запечені гарбузи на 10-15 хвилин залишити у вимкненій духовці, потім дістати їх та подавати на стіл.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
17:59
Ця консерва - найкращий продукт для здоров’я людей похилого віку: зміцнить серце та кістки
17:40
Як правильно рахувати зарплату: скільки реально отримуємо на руки та чи вигідніше працювати через ФОП
17:20
Україна очікує на нові постачання F-16 цього року, - Зеленський
17:00
Хотів купити інструмент: на Буковині аферисти видурили у чоловіка 56 тисяч
16:40
В Міненерго звернулись до українців: що варто зробити кожному
16:20
В Коордштабі розповіли, хто для РФ в пріоритеті на обмін і чому не видають "азовців"
16:15
Діти в гуртку технічного конструювання створюють пристрої для військових
16:00
Ліквідація наслідків атаки на ЧАЕС триває дев’ятий день: яка ситуація
16:00
Названо найкорисніший десерт, який повинні їсти українці
15:40
Чи готовий Зеленський підписати угоду про корисні копалини: джерело Sky News повідомило деталі
15:20
Трамп провів масштабні кадрові зміни в армії США
15:00
У Чернівцях затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики
14:40
На Покровському напрямку важкі бої: ЗСУ про наступ росіян
14:31
ДТП в Чернівцях: у тролейбусі відмовили гальма
14:20
Пенсії в Україні масштабно проіндексують із 1 березня: як перерахують кожну виплату
14:00
Що робити, коли у селі на Буковині немає соцпрацівника
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм