RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Слідом за борщем. Гуцульську овечу бриндзю хочуть внести до списку ЮНЕСКО

Гуцульську овечу бриндзю пропонують занести до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Це питання обговорювалося у Рахові під час інформаційно-комунікативної платформи з питань охорони нематеріальної культурної спадщини та підтримки приватно-державного партнерства, повідомили в Закарпатській ОДА.



“Гуцульську овечу бриндзю пропонують занести до переліку елементів нематеріальної спадщини ЮНЕСКО — слідом за борщем. Відповідний лист-згоду громадськості про передачу елемента для внесення його до регіонального переліку НКС з подальшим просуванням до Національного реєстру та Міжнародних списків підписав голова Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів Анатолій Павлюк" - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, основним результатом зустрічі стало підписання документу, що розпочинає процес включення гуцульської бриндзі до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Ініціативу рахівчан підтримали й іноземні дипломати. Консул Республіки Польща у Львові Томаш Коваль побажав закарпатцям успіху на шляху до втілення цього амбіційного задуму, щоб гуцульську бриндзю внесли у Нацперелік України та у відповідні реєстри ЄС.

Як повідомлялося, минулого року Мінекономіки закріпило за продуктом "Гуцульська бриндзя" брендову назву. Відтоді гуцульською овечою бриндзею може називатися тільки сир виготовлений у гірських районах України, де випасають овець на висоті не менше 700 метрів над рівнем моря. Це перший продукт в Україні, що отримав свідоцтво, яке відповідає усім європейським вимогам щодо реєстрації і має право на визнання в ЄС.

6 жовтня 2020 року експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України рада рекомендувала МКІП включити "Культуру приготування українського борщу" до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Це є кроком до включення борщу до номінаційного досьє Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.
Редактор: Юрій Коверзнєв
20-10-2020, 22:40
Коментарів 0 Переглядів 785


Чоловіка шукали майже пів сотні рятувальників

59-річний водій автомобіля "Renault Duster" наїхав на велосипедиста

Зіткнувся "Lexus" з мікроавтобусом "Ford"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.