Зелений чай покращує пам'ять і шкіру: топ-5 переваг для здоров'я

новини / Здоров'я
1 918
0
Зелений чай покращує пам'ять і шкіру: топ-5 переваг для здоров'я

Зелений чай-це чай, приготований шляхом запарювання, обсмажування і сушіння листя рослини Camellia sinensis. Це один з найпопулярніших напоїв, споживаних у всьому світі, і його вживають вже тисячі років.

Насправді вважається, що зелений чай має багато переваг для здоров'я для тих, хто його регулярно п'є, пише Главред.



Ось п'ять можливих переваг зеленого чаю і те, як включити його в свій раціон.

Зелений чай може поліпшити здоров'я мозку

Одним з основних інгредієнтів зеленого чаю є кофеїн. Кофеїн може блокувати хімічний посередник у мозку, який називається аденозином, який контролює, коли ви відчуваєте сонливість або прокидаєтеся.

Блокування аденозину може запобігти сонливості, тому багато людей вживають кофеїн, щоб не спати і зберігати ясність розуму.

Надмірне виробництво аденозину в мозку також пов'язане з когнітивними розладами, такими як хвороба Альцгеймера та Паркінсона. Дослідження показують, що регулярне вживання кофеїну може знизити ризик розвитку цих станів.

Кількість кофеїну в зеленому чаї набагато нижча, ніж у каві, тому Ви можете отримати деякі переваги кофеїну без неприємних побічних ефектів, таких як нервозність.

Зелений чай також містить амінокислоту під назвою L-теанін, яка, як було встановлено, допомагає знизити стрес і поліпшити ваш настрій. Дослідження показують, що поєднання кофеїну і L-теаніну покращує роботу мозку, зміцнюючи робочу пам'ять і увагу, а також зменшуючи занепокоєння.

У невеликому дослідженні 2019 року було вивчено вплив вживання зеленого чаю на функцію мозку, і був зроблений висновок про те, що у тих, хто регулярно п'є чай, вище когнітивні функції і краще організовані області мозку в порівнянні з тими, хто не п'є чай.

Огляд 21 дослідження про користь зеленого чаю в 2017 році також показав, що вживання зеленого чаю корисно для пізнання і роботи мозку.

Зелений чай зберігає здоров'я вашого серця

Було виявлено, що зелений чай відіграє важливу роль у здоров'ї серця, зменшуючи фактори ризику, що викликають серцеві захворювання.

Високий кров'яний тиск-один з найбільш поширених факторів ризику серцевих захворювань. Дослідження показують, що вживання зеленого чаю значно знижує систолічний і діастолічний артеріальний тиск-два різних числа, за якими вимірюється артеріальний тиск людини.

Велике дослідження 2006 року також показало, що люди, які споживали шість або більше чашок зеленого чаю на день, у порівнянні з тими, хто вживав менше однієї чашки на тиждень, мали на 33% менше шансів захворіти на діабет 2 типу.

"Зелений чай може впливати на кілька класичних факторів ризику серця, таких як ліпіди, артеріальний тиск і діабет", - говорить Мелінда Ринг, доктор медичних наук, виконавчий директор Центру інтегративної медицини Ошера при Північно-Західному університеті.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують