Два види поліфенолів, які входять до складу червоного вина, серйозно впливають на патогени, що характерні для ротової порожнини.
Про це повідомляє портал Menslife з посиланням на дослідження британських вчених, пише
Главред.
Як повідомляють дослідники, поліфеноли значною мірою погіршують здатність мікроорганізмів прилипати до зубів і слизових оболонок рота.
Коли люди п'ють червоне вино і насолоджуються його смаком, то в роті відбувається боротьба з патогенними мікроорганізмами. Якщо поєднувати напій з пробіотиком Streptococcus dentisani, то зменшується ризик активного розмноження бактерій в порожнині рота. Відповідно, ймовірність патологічних станів зубів, в тому числі карієсу, також знижується.
Стоматологи згодні з думкою вчених, проте рекомендують не зловживати червоним вином (через підвищену кислотність).
До слова, природно, це дослідження було далеко не першим, яке доводить користь червоного вина. До того експерти з'ясували, що напій сприятливо впливає на стан серця і судин, а також покращує циркуляцію крові в організмі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-10-2020, 00:16
0
2 144