RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Які бувають сексуальні відхилення та чому вони виникають

Те що вважається допустимим в одній культурі, може бути ненормальним і навіть протизаконним в інший.

Проте вчені виділяють розлад сексуальної поведінки, яке називають парафілія. Це потяг до об'єктів, партнерів і ситуацій, які не вважають сексуально привабливими більшість людей, пише 24 канал.



Що можна вважати сексуальним збоченням

Нормальним сексом вважається стимуляція геніталій і попередні ласки між дорослими людьми за взаємною згодою. Ненормальним – все, що виходить за ці рамки. Так вважають американська психіатрична асоціація і МКХ-10.

Тобто нормально все, що відбувається за згодою і є безпечним для обох сторін. Тобто якщо людині подобається секс утрьох і вона вступає в нього добровільно, це не можна вважати збоченням.

Види сексуальних збочень

Сьогодні в міжнародну класифікацію хвороб включені такі парафілії:

- фетишизм – статевий потяг, який викликає предмети та об'єкти. Наприклад, фут-фетиш – сексуальний потяг до ступнів ніг;

- фетишистський трансвестизм – коли людина, щоб збудитися, надягає одяг протилежної статі;

- ексгібіціонізм – людина збуджується, коли демонструє свій статевий орган незнайомим людям в громадських місцях;

- вуаєризм – підглядання за людьми під час переодягання або сексу, яке веде до сексуального збудження і мастурбації;

- садомазохізм – сексуальне збудження від болю або принижень. Якщо людині подобається заподіювати біль – мова про садизм, а якщо людина вважає за краще бути об'єктом такої стимуляції – про мазохізм;

- фротеризм – людина збуджується, коли треться статевими органами до людей в переповнених громадських місцях, наприклад, в транспорті;

- зоофілія – ​​сексуальний потяг до тварин;

- педофілія – ​​сексуальний потяг до дітей;

- некрофілія – ​​сексуальний потяг до трупів.

Але цей список постійно змінюється. Наприклад, до 1973 року гомосексуалізм вважався парафілією, а після був виключений зі списку сексуальних відхилень.

У 2019 ВООЗ провів одинадцятий перегляд міжнародної класифікації хвороб. Новий список, МКБ-11, набере чинності у 2022 році. За новими стандартами, фетишизм, фетишистський трансвестизм, садомазохізм і інші сексуальні переваги, які нікому не шкодять, будуть вважатися нормою.

Як виникають сексуальні відхилення

Вчені не дають однозначної відповіді, як з'являються сексуальні відхилення. Є кілька теорій:

- Психологічна травма. Деякі експерти вважають, що відхилення в сексуальній поведінці пов'язані з сексуальним насильством або дитячою травмою.

- Генетика. Є вчені, які припускають, що збочення передаються генетично. Однак це не завжди так. Наприклад, відповідно до одного з досліджень, в однояйцевих близнюків різні сексуальні уподобання.

- Помилки еволюції. Інші дослідники говорять, що деякі парафілії, такі як уролагнія, дісталися людям від предків – тварин, для яких така поведінка природна.

- Уролагнія – це сексуальне збудження від дотику, обнюхування або спостереження за сечовипусканням партнера. Щоб вибрати самку для спарювання, жираф обнюхує її. У самки в цей момент виділяється струмінь сечі. За смаком сечі, який залежить від певних хімічних сполук, самець розуміє, чи готова самка до спаровування. Також самець рифової акули кусає самку під час спарювання, а садові вужі займаються груповим сексом.

Жодна з теорій не може пояснити всі види сексуальних збочень.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram


Редактор: Анна Семьонова
2-10-2020, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 14 140

Теги -

Наразі кількість поранених зросла до п'яти

До них можна дістатися за допомогою спеціальної карти

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.