RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Політична реклама

Людина, яка ще кілька місяців тому була відомою лише у бізнес-середовищі та серед волонтерів, яким допомагала, сьогодні є одним із рейтингових претендентів на посаду міського голови Чернівців від громадянського руху "Єдина альтернатива". За даними дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили у серпні, 69 % чернівчан вважають, що місту потрібен новий мер. Уже через місяць, за даним все ж групи "Рейтинг", які вони опублікували на своєму сайті 22 вересня, Роман КЛІЧУК продемонстрував найбільшу динаміку зростання показника підтримки, маючи в п’ять з половиною разів більшу підтримку, ніж у серпні – на рівні 11 %. При цьому, якби другий тур виборів відбувся вже цими вихідними, Роман Клічук переміг би Олексія Каспрука та Віталія Другановського, 35% проти 33% та 34% проти 22% відповідно. Це спонукало поспілкуватися з одним із головних претендентів на роль нового мера. Про особисті виклики, з якими стикнувся після висування, віру в команду та рідні Чернівці – у матеріалі.

Місту потрібен новий мер?*


– Хто такий Роман Клічук у трьох словах?

– Чернівчанин, управлінець, меценат.

– За що найбільше любите Чернівці?

– Я тут народився, виріс і реалізувався, чому мені їх не любити? Насправді, у місті відчуваю себе сильним і потрібним. Для чоловіка – це основна цінність у житті, бути сильним і корисним для інших.
Усі виїжджають, бо в інших країнах більше можливостей для власного розвитку та бізнесу, держава захищає та створює комфортні умови для проживання.
Але мене вчили з дитинства любити рідний край, своїх людей, культуру і державу, а також допомагати їм, коли щось йде не так.

– Зараз досить нестабільний час і багато хто боїться починати власний бізнес. Ви починали свою кар’єру одразу після розпаду СРСР у складних умовах. На вашу думку, коли важче було реалізуватись – у дев’яностих чи зараз?

– Насправді, важко одразу відповісти, але напевно важче було в 90-х.
Нічого не було, ми вчилися вести бізнес в процесі, робили багато помилок, адже ніхто не знав, як правильно діяти. Зараз є можливість повчитися в інтернеті, набратися досвіду і запитати поради у більш досвідчених колег. А з іншого боку,через вільний доступ до цієї інформації – зростає конкуренція.

– Сьогодні ви в новій ролі – претендуєте на посаду мера міста. Як збираєтеся завойовувати довіру виборців?

– Думаю, потрібно бути собою і не давати пусті обіцянки. Усі вже втомилися від історій про "безтурботливе" майбутнє, долар по 8 і мир в усьому світі.
Зміни неможливі, якщо люди й далі будуть вірити, що все вирішує хтось.
Хочу, щоб кожен чернівчанин повірив у себе і зміг зробити трішки кращим життя тих, хто поблизу – рідних, сусідів, друзів. І якщо вийде, то й місто зміниться дуже швидко.
Адже місто – це його люди, і лише від них залежить те, чи їм буде добре тут.
Ми з "Єдиною Альтернативою" готові створити міцний щит із управлінського досвіду та професіоналізму і підтримати тих, хто готовий брати відповідальність на себе.

– На вашу думку, скільки потрібно часу, щоб привести Чернівці до ладу?

– Я б радше сказав, дивлячись як використовувати цей час. Можна за 5 років зруйнувати все, що будувалося досі, а можна за 3 роки плідної роботи зробити з міста "цукерочку".
Тут постає питання в бажанні бути автором тих змін, мати спроможну команду, яка має їх втілити у життя, і в тому, щоб не перевести все в політику.
Місцева влада і порядок в місті – це більше про менеджмент та дбайливе ставлення до міського господарства, а не про те, хто крутіший і впливовіший.
Бажання у нас і команди Є, тому залишається дочекатися волевиявлення чернівчан – і до роботи!

– До речі, про команду. Вам вдалося зібрати справжніх майстрів з різних галузей економіки, науки та мистецтва. Як думаєте, вони зможуть на професійному рівні займатися політикою, адже це зовсім інша сфера?

– Знову ж таки, повторюся, комфортний рівень життя в Чернівцях досягається не політикою і чварами, а системним управлінням потужною командою, яка знає що робити і вміє це робити. Так, ми всі розчаровані владою і нам дуже накипіло.
Є гарна цитата: "Критикуєш – пропонуй альтернативу, пропонуєш – дій", от і ми зрозуміли, що наша Альтернатива – це самостійно збудувати такі Чернівці, які всі ми хочемо, і за реалізацію цього бачення ми готові взяти відповідальність на себе.
Нам не потрібні вказівки з Києва, що і як робити в Чернівцях, ми знаємо один одного і будемо відповідальні одні перед одним, тому і створили місцеву силу з людей, які щодня працюють в цьому місті, сплачують податки і дають робочі місця.
Ми готові зібрати наш спільний досвід, щоб нарешті навести лад в місті.

– Чому проста мешканка Надія, пенсіонерка з Гравітону (до прикладу), має віддати голос за підприємця Клічука?

– Наше місто в занепаді і не треба бути експертом, щоб зрозуміти це.
Я виріс у Чернівцях і знаю, яким місто було колись.
Сюди запросто могли переїхати люди зі Львова чи Києва, бо тут було комфортно і атмосферно.
Хочу повернути славу тих Чернівців, де і пенсіонерка Надія, і студент Микита, і електрик Сергій, і вчителька Олена можуть відчувати себе однаково комфортно.
Чисті вулиці, відреставровані фасади, європейські дороги, багацько туристів і щасливі чернівчани, які заробляють тут на гідне життя – це мої ідеальні Чернівці. І я знаю, що пліч-о-пліч ми дуже швидко зробимо їх такими.
Ми точно впораємось. І я розраховую, що нам дадуть таку можливість на виборах.
Редактор: Марія Фернюк
23-09-2020, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 4 676

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги