Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Як правильно використовувати вино в кулінарії: важливі поради

Використовуйте якісне вино

Для приготування їжі рекомендується брати тільки те вино, яке придатне для пиття. Дефектне, зіпсоване або кисле – краще відразу вилити в раковину. Вино для готування має бути свіжим і ароматним, пише 24канал.



Вартість вина

Не варто купувати для приготування їжі дорогі вина. Рекомендується підбирати вино середньої для вас цінової категорії.

Вино для тушкування м'яса

Якщо приготування відбувається на повільному вогні, наприклад, тушкування м'яса, можна взяти дешевше вино. Для тривалого процесу цілком підходить просте вино.

Універсальні вина

Білі хрусткі сухі вина, такі, як старосвітський Совіньон Блан або Піно Гріджіо, або середньотілі нетерпкі червоні вина, наприклад, старосвітське Мерло, завжди підходять для готування і можуть використовуватися практично для всіх страв.

Ароматичні вина, такі, як Рислінг або Гевюрцтрамінер, – відмінний інгредієнт для жирних вершкових соусів.

Кріплені вина

Портвейн, Херес і Мадейра також підходять для приготування їжі. Вони додають глибини і солодощі стравам. Але варто пам'ятати, що у разі високої температури можлива карамелізація і, як наслідок, – нотки паленого цукру.

Кип'ятіння

При кип'ятінні вино псується, а його особливості (кислотність, солодкість і терпкість) передаються страві.

М'ясо і кислотність вина

М'ясо стане м'яким і грайливим, якщо протягом кількох годин вимочувати його у кислотному вині.

Винні кубики

Лайфхак для любителів "винних" страв – щоб продукт завжди залишався свіжим, розлийте вино у форму для льоду і заморозьте. Так в будь-який момент ви зможете використовувати його для готування.

Алкоголь

Якщо вино було на вогні протягом двох-трьох годин, то про алкоголь в їжі можна не турбуватися. Якщо ж вино додавалося у кінці, то, можливо, що алкоголь залишиться у страві, тому не рекомендується пригощати нею дітей.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram






Рейтинг:
(голосів: 1)
16-09-2020, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 343

Теги -
На Буковині судитимуть членів злочинної групи за умисне вбивство
Обвинуваченим може загрожувати позбавлення волі до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення
Найбільше – в Чернівцях і на Сторожинеччині: де виявили нові випадки COVID-19 за минулу добу
Географія поширення нових випадків захворюваності коронавірусом на Буковині
Популярне Коментують
• Новини










Укладайте декларацію з лікарем у місті, де живете. Блог Юлії Леськової
Лікуватися дистанційно випробування й для людини, й для лікаря
Де взяти маску? У смітнику!
Днями виходила з продуктового магазину і стала свідком дещо шокуючої ситуації
Замовити можна і ліки, і продукти
Бути на самоізоляції досить складно, якщо ти проживаєш одна
загрузка...
Хочете зробити татуювання, про яке точно не шкодуватимете? «AG_FAMILY» у Чернівцях втілить вашу мрію у життя!*

На базі тату-салону AG_FAMILY ви можете пройти спеціалізовані курси майстрів-тату.
Алергія на цвітіння амброзії. Чим вона небезпечна та для чого потрібні аналізи?*

Як діагностувати наявність алергії на квітучу амброзію та інші бур'яни, – читайте в нашому матеріалі.
Ще одна сонячна електростанція, змонтована компанією "ДімТек", з’явилася у  Чернівецькій області!*

Станція складається зі 108 монокристалічних фотомодулів AUO BenQ потужністю 310W та мережевого інвертора ZCS Azzurro 30 kw з укомплектованим Wi-Fi моніторингом.