Фахівці назвали найбільш популярний, але дуже шкідливий спосіб приготування м'яса

новини
958
0
Фахівці назвали найбільш популярний, але дуже шкідливий спосіб приготування м'яса

Від соковитого і ароматного стейка слинки можуть побігти у будь-кого! Хрустка скоринка, ніжне м'ясо... як тут встояти? Однак вчені говорять, що краще все-таки утриматися або приготувати стейк правильно.

Дослідники з Університету Південної Австралії і Національного університету Кенсан виявили, що споживання червоного обробленого м'яса збільшує вміст білкових з'єднань, які можуть збільшити ризик серцевих захворювань, інсульту і ускладнень при діабеті, інформує Ukr.Media.



"Коли червоне м'ясо швидко обсмажується на високих температурах, наприклад на грилі, сковороді або у фритюрі, воно створює ліпіди, звані кінцевими продуктами глікірування (AGE), які можуть накопичуватися в вашому організмі і заважати нормальним функціям клітин", — говорить доктор Пермал Део, один з авторів роботи.

Вживання продуктів з високим вмістом AGE підвищує загальне щоденне споживання цього білка на 25%, що вкрай негативно відбивається на стані судин і призводить до запалення і окисного стресу — ознак дегенеративних захворювань.

Вчені змогли з'ясувати це, проаналізувавши вплив двох дієт: однієї з високим вмістом червоного м'яса, а іншої з високим вмістом молочних продуктів, горіхів і бобових, а також білого м'яса, яке приготовлене на пару, протушковане або зварене.

Так дослідники виявили, що перший тип харчування значно збільшує рівень AGE в крові, що може сприяти прогресуванню серцево-судинних захворювань.

"Ідея досить проста: якщо ми хочемо знизити ризик серцевих захворювань, нам потрібно скоротити кількість червоного м'яса, яке ми їмо, або бути більш уважними до того, як ми його готуємо. Жарка або приготування на грилі можуть бути "почерком" шеф-кухарів, але це може бути не кращим вибором для людей, які бажають знизити ризик захворювань. Якщо ви хочете знизити ризик, то приготування на повільному вогні — кращий варіант для здоров'я", — резюмує співавтор дослідження професор Пітер Кліфтон.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
На Буковині перевіряють перевізників: оштрафували водія автобуса «Чернівці — Ужгород»
20 120
На Буковині жінка мчала з хворою дитиною: поліція супроводила авто до лікарні
17 434
Подаровані Чернівцям автобуси із Чехії використають під час ремонту Головної
16 725
До Чернівців прибули міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
11 511
Нові мости та пункти пропуску: що обговорювали у Чернівцях міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
10 615
Вічна пам'ять та слава. Сьогодні Буковина прощається із двома захисниками
8 582
Не ремонтували майже 70 років: на Буковині відновили міст на трасі Чернівці – Хотин
8 402
Град, грози, шквали. Завтра на Буковині різко погіршиться погода
8 299
Рівень алкоголю перевищував норму у 13 разів: у Чернівцях п'яний водій вчинив ДТП
6 304
На Буковину прибув потяг із переселенцями із Донбасу - фото
6 130


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.