Пандемія COVID-19. У МОН пояснили, як організувати харчування в школах

новини / Новини України
1 019
0
Пандемія COVID-19. У МОН пояснили, як організувати харчування в школах

В умовах пандемії коронавірусу в школах має забезпечуватись здорове та безпечне харчування із урахуванням усіх протиепідемічних заходів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.



"МОН звертає увагу, що рішення стосовно організації харчування учнів у період карантину приймають керівник та засновник школи, враховуючи особливості організації освітнього процесу в закладі освіти, кількість учнів, спосіб організації харчування тощо", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно із Законом України "Про повну загальну середню освіту" саме вони відповідають за організацію харчування учнів у закладах освіти незалежно від їхнього підпорядкування, типу і форми власності, а також дотримання вимог санітарного законодавства.

Водночас в МОН наголошують, що в умовах пандемії коронавірусу організація шкільного харчування потребує інших підходів, обмежень та правил.

Зокрема, в МОН нагадали, що 22 серпня 2020 року оприлюднено постанову головного державного санітарного лікаря України, яка регламентує роботу та вимоги щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину. Також у постанові прописані окремі вимоги щодо організації шкільного харчування.

Зокрема, під час карантину не дозволяється харчування за типом "шведського столу" і самообслуговування, а також робота питних фонтанчиків.

Харчування має здійснюватися за таких умов:

учні мають харчуватись за графіком;

відстань між столами повинна складати не менш ніж 1,5 м;

за одним столом має знаходитись не більш як 4 особи.

У разі неможливості забезпечити дітей гарячими стравами, організація харчування відбувається шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до Норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою КМУ від 22.11.2004 р. № 1591.

Наголошується, що уповноваженим органом на здійснення державного нагляду (контролю) щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

Нагадаємо, раніше заступниця міністра охорони здоров'я Любомира Мандзій повідомила, що повернення у школи звичної моделі харчування замість фасованих сніданків можливе після скасування протиепідемічних заходів.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
Шукають майже два тижні: батьки 13-річної Еріки Руснак просять її повернутися - відео
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Вперше за 60 років: у Чернівцях розпочнуть капремонт вулиці Головної за 200 мільйонів гривень
Гроза та заморозки вночі: на Буковині очікується різке погіршення погоди
Чернівчан просять зустріти загиблого Героя Валерія Боднарюка
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося