RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Салат "Цезар" — найпоширеніші помилки при його приготуванні, через які страва відрізняється від оригіналу

Салат "Цезар" — найпоширеніші помилки при його приготуванні, через які страва відрізняється від оригіналу

Легендарний салат "Цезар" — фаворит для більшості гурманів по всьому світу. Його включають в меню найпопулярніші ресторани і кафе, адже виглядає він досить презентабельно, але дарує свій легкий смак. Навіть в домашніх умовах такий салат прагнуть приготувати всі господині, щоб побавити близьких. Однак кожен готує "Цезар" зі своїми поправками, саме тому існує так багато рецептів даного салату.

Деякі додають в нього курку, креветки, анчоуси, хоча в традиційному рецепті самого Цезаря Кардінні, в честь якого і отримав свою назву салат, всього цього не було, інформує Ukr.Media.



Справжній рецепт салату говорить, що основу "Цезаря" складають листя салату Ромен, крутони, тертий пармезан і особливий соус з яєчних жовтків, оливкової олії, вустерського соусу і часнику.

Тому виходить, що в процесі приготування, кухарі допускають безліч помилок, пригощаючи гостей не справжнім "Цезарем", а його імітацією.

Перша помилка, яку допускають всі господині і навіть кухарі іменитих ресторанів — це підміна інгредієнтів в такому салаті.

Звичайно, потрібно експериментувати і відкривати нові смаки, але тільки не в "Цезарі". Найчастіше, не маючи в холодильнику, наприклад, сиру пармезан, багато хто вважає, що замінити його цілком можна сулугуні або копченим сиром, листя салату Ромен відмінно замінить звичайний і звичний для всіх салатний пучок, а соєвий соус можна подати під виглядом вустерського соусу.

І це неправильний підхід. Єдине, чому готовий поступитися пармезан, так це твердому сиру, а листя салату Ромен Айсбергу. І на цьому, мабуть, точка. Знамениті ресторатори рекомендують, при відсутності того чи іншого інгредієнту, не намагатися знайти йому заміну, а краще взагалі обійтися без нього.

Другий момент — це приготування крутонів, простіше кажучи, сухариків із будь-якого хліба.

Для "Цезаря" слід брати або свіжу булку обов'язково білого хліба, або вчорашню, але не засохлу. Нарізати хліб потрібно середніми кубиками, але ніяк не соломкою.

При цьому обсмажувати їх рекомендують на декількох краплях олії, але не до стану глобальної черствості. Сухарики мають бути з хрусткою скоринкою, м'якою серединою, немов танути в роті.

Третя помилка — найпідступніша, адже якщо допустити її, то салат просто виглядатиме непрезентабельно і втратить свій первісний смак.

Поливати "Цезар" соусом слід буквально за 1 хвилину до вживання, а не за 1 годину, як це багато хто робить. Весь секрет салату в його свіжості і хрусткій ноті кожного інгредієнта.

Якщо не дотримуватися цього правила, то листя салату просто розтопляться, сухарики перетворяться в кашу і навряд чи хтось отримає задоволення від такої суміші на тарілці.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
6-09-2020, 00:35
Коментарів 0 Переглядів 2 222

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.