А ви знали, що справжні деруни готуються виключно з картоплі і цибулі без додавання яєць і борошна?
Пропоную смачний і простий рецепт саме дерунів, а не картопляних оладок, інформує Ukr.Media.
Щоб деруни не темніли при охолодженні, в них можна додати кисломолочний продукт (сметану, наприклад), але краще за все їсти деруни прямо з печі, тоді вони просто не встигнуть потемніти.
Інгредієнти- Картопля — 500 грамів
- Цибуля — 1 шт. (близько 175 грамів)
- Сіль за смаком
- Сметана — 1 ст.л. (за бажанням, щоб остиглі деруни не темніли)
- Рослинна олія — для обсмажування
Приготування
1. Картоплю натерти на дрібній тертці разом з цибулею. Лук не дає сирій картоплі темніти. Посолити. За бажанням можна додати сметану, щоб остиглі деруни не темніли, але краще просто з'їсти їх гарячими, в такому вигляді деруни найсмачніші.
2. Дати зайвої рідини стекти через сито, залишивши в такому положенні хвилин на 5-10. Рідину злити, а крохмаль що осів на дні миски додати знову в картоплю з цибулею.
3. Жаріти на рослинній олії на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
4. Готові деруни викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати зі сметаною або іншими соусами за бажанням.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-09-2020, 00:35
0
1 411