RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як впоратися зі стресом, не вдаючись до пігулок

Якщо ви часто відчуваєте занепокоєння, пропонуємо вам не витрачати свої нерви даремно, інформує Ukr.Media.

Сучасна людина змушена постійно перебувати у стресі, який за останні десятиліття став фоновим станом нашого буття. Мало кому вдається абстрагуватися і зберігати спокій, не дивлячись ні на що. Адже стрес, підвищене занепокоєння і тривожність не проходять безслідно. Вони відбиваються на емоційному і фізичному здоров'ї.



Штучні антидепресанти — теж не панацея, оскільки мають побічні ефекти, а подальше припинення їх вживання має деякі складнощі. Саме час звернутися за допомогою до природи, адже це джерело необхідних корисних ліків на всі випадки життя.

Валеріана

Валеріана — один із найпопулярніших народних заспокійливих засобів. Є натуральним снодійним, володіє заспокійливим ефектом. Добре поєднується з ромашкою, м'ятою та іншими седативними травами.

Ромашка

Ромашка допоможе, якщо ваша тривожність не переросла в хронічну. Вона має речовини, які заспокоюють рецептори головного мозку — такий собі природній легкий психотропний засіб. Дослідження показали, що тривале вживання настою ромашки (кілька тижнів) заспокоює психіку, а ефект триває ще мінімум тиждень після закінчення вживання.

Зелений чай

Зелений чай знижує рівень тривожності в організмі, не маючи седативної дії. До його складу входить кофеїн, який надає нам бадьорість і не викликає нервовості. Таніни, які в ньому містяться, мають м'яку дію на нервову систему.

Лаванда

Завдяки маслам, що містяться в лаванді, можна заспокоїти збуджену нервову систему і усунути проблеми з порушенням сну. Це найбезпечніший антидепресант — лаванда допомагає позбутися від відчуття страху та тривожних станів. Спектр її дії не обмежується ароматерапією — на її основі роблять таблетки, її можна вживати як чай або робити відвари, а також використовувати в кулінарії.

Меліса

Меліса у невеликих дозах відмінно справляється зі станами тривожності і підвищеного занепокоєння, стресами, знімає головний біль. В народі її ще називають "жіноча трава", бо вона здатна нормалізувати гормональний фон жінок, зменшує дратівливість при ПМС, адже саме його порушення найчастіше провокує підвищену тривожність у жінок.

Собача кропива

Собача кропива має прекрасну заспокійливу дію при нервових розладах, вегетосудинній дистонії, безсонні та істерії. Ще в 30-х роках було встановлено, що седативний вплив собачої кропиви на організм людини в півтора раза сильніше, ніж тієї ж валеріани. Заготувати собачу кропиву можна і самому в період з середини червня до кінця серпня — але пам'ятайте, що в рослині особливо цінна її верхня частина з листям і квітками довжиною до 40 см. Рослина висушується — в такому вигляді вона зберігає свої лікувальні властивості близько трьох років.

М'ята

М'ята не лише відмінно справляється з дратівливістю і тривожністю, але і стимулює втрату ваги, допомагаючи схуднути. Вже один цей факт може підняти нам настрій і зменшити стан тривожності. Завдяки своєму складу вона здатна нормалізувати роботу нервової системи. Її лікувальний настій допомагає справитися з підвищеною тривожністю, занепадом сил, дратівливістю. Своєму приємному аромату і прохолодному смаку вона зобов'язана великій кількості ментолу у своєму складі.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
23-08-2020, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 994

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.