RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

15 кулінарних лайфхаків, які рекомендують навіть шеф-кухарі

Багато хто любить готувати, із задоволенням колекціонуючи всілякі рецепти з усіх куточків світу.

І не без інтересу дивляться кулінарні телешоу або відеоблоги, виділяючи корисну інформацію. Але є те, що завжди залишається "за кадром", а саме — попередня підготовка продуктів та інші кулінарні хитрощі, завдяки яким процес готування виглядає на екрані як ніби більш естетично, ніж на власній кухні, інформує Ukr.Media.



Ми зробили для вас добірку корисних лайфхаків, застосовуючи які, вийде управлятися на кухні нарівні з будь-яким шеф-кухарем.

1. Проблема розбризкування соняшникової олії вирішується за допомогою солі. Просто покладіть щіпку на дно сковороди.

2. Якщо ви смажите на рослинній олії — змастіть сковорідку нею ж перед смаженням. Тоді масло не буде темніти.

3. Щоб спритно управлятися з харчовою плівкою — зберігайте її в холодильнику. Охолодженою вона не буде липнути до рук і рватися.

4. Щоб рис після варіння був розсипчастим — попередньо потримайте його хвилин 30 в холодній воді.

5. Шкірку з помідор простіше і швидше знімати, попередньо зробивши хрестоподібний надріз і обдавши окропом.

6. Цитрусові можна зробити більш соковитими, якщо промити їх в гарячій воді або потримати в мікрохвильовці.

7. Щоб сир було легше натерти на тертці, помістіть його на 20-30 хвилин в морозильну камеру.

8. Перш ніж смажити млинці, процідіть тісто через сито. Це допоможе позбутися від грудочок.

9. Щоб картопля не розварювалася, при варінні додайте лимон.

10. Якщо під час нарізки цибулі дратуються ваші рецептори і ви схильні зронити сльозу, поставте поруч мисочку з водою. І дивіться на воду.

11. Бульйон стане більш прозорим, якщо кинути в нього кубик льоду, а вже після довести до кипіння.

12. Зів'ялі овочі та зелень не стануть проблемою навіть для овочевої нарізки, якщо до приготування покласти їх в крижану воду і додати трохи оцту.

13. Щоб приготувати красиві сирники, підготовлену сирну масу поставте хвилин на 15 в холодильник. Вона стане більш щільною.

14. Ізюм стане соковитим, якщо замочити його в лимонному соку.

15. Якщо ви випадково пересолили, не біда. Додайте картоплину в процесі варіння — вона вбере зайву сіль.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
23-08-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 975

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.