Домашні пироги зі свіжими фруктами або ягодами – це завжди дуже смачно.
У сезон рясного достигання яблук обов’язково слід приготувати яблучний пиріг. А якщо ще й додати сир – то вийде приголомшливий на смак десерт, пише УНІАН,
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Пиріг з яблуками та сиром
- Борошно - 480 г
- Маргарин або вершкове масло - 300 г
- Яйця - 6 шт.
- Сир (сухий) - 500 г
- Яблука - 4 шт.
- Цукор - 600 г
- Розпушувач - 1 пакетик
- Ванілін - 1 пакетик
1. Білки відокремити від жовтків. Розм'якшений маргарин розтерти з 200 грамами цукру, додати 3 жовтки та добре збити.
2. До масляно-яєчної суміші всипати просіяне борошно, розпушувач та половину пакетика ваніліну.
3. Замісити м'яке, еластичне тісто. Покласти його на 30 хвилин у холодильник.
4. Сир змішати з 200 г цукру, 3 жовтками, половиною пакетика ваніліну.
5. Яблука очистити й нарізати півмісяцями.
6. Тісто розподілити по формі, розрівняти. Викласти на нього сир. Зверху викласти скибочки яблук. Відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C.
Пиріг має набути золотистого забарвлення.
Білки збити з 200 грамами цукру до міцних пік, викласти зверху на пиріг. Покласти у духовку при температурі 180°C на 10 хвилин. Верхній шар повинен стати золотистим, але залишитися м'яким (не слід перетримати пиріг).
Готовий пиріг з яблуками і сиром прикрасити за власним смаком.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram