RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Солодка піца до чаю — рецепт випічки для справжніх ласунів

Рецепт випічки для справжніх ласунів. Ідеальне поєднання інгредієнтів, інформує Ukr.Media.



Інгредієнти

Дріжджове тісто для піци:
  • Вода тепла — 100 мл.
  • 0,5 ч. л. сухих дріжджів (у мене швидкодіючі)
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • Борошно — приблизно 200 грамів

Начинка для піци:
  • Банан — 2 шт.
  • Маршмеллоу — 30 грамів
  • Нутелла — 70-100 грамів

Приготування

1. Якщо використовуєте прості сухі дріжджі (не швидкодіючі) або живі дріжджі (потрібна кількість 6 грамів), то попередньо зробіть опару: в теплу воду додайте дріжджі, цукор і трохи борошна, залиште на 10-15 хвилин. Якщо використовуєте швидкодіючі дріжджі і впевнені в їх якості, то опару можна не робити. У теплу воду додамо дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо на 2 хвилини. Потім додамо сіль і рослинну олію.

2. Борошно просіємо, відправимо в миску близько 170 грамів, вливаємо рідкі інгредієнти і замішуємо тісто, при необхідності додаючи борошно. Не додавайте забагато борошна, тісто повинно бути м'яке і еластичне. Вимішуємо 5 хвилин.

3. Миску змащуємо олією, відправляємо туди тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо відпочивати в теплому місці протягом 1 години. За цей час тісто має збільшитися у 2 рази в обсязі.

4. Тісто викладаємо на поверхню, яку попередньо посипаємо борошном. Руками розтягуємо в коло діаметром 30-32 см, формуючи бортик по краях. Найкраще відразу розтягувати тісто на пергаменті, фользі або формі, в якій будете випікати піцу. Накриваємо рушником і даємо відпочити і підійти, поки будемо займатися начинкою.

5. Для начинки нарізаємо банани і маршмеллоу. Щоб маршмеллоу не прилипав до ножа, його можна змочувати водою. Духовку прогріваємо до 250 градусів.

6. Основу для піци змащуємо Нутеллою, її краще попередньо витягнути з холодильника, щоб вона легко намазувалася. Викладаємо банани.

7. Випікаємо 7-10 хвилин, викладаємо маршмеллоу і випікаємо ще 2-3 хвилини.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
18-08-2020, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 029


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.