Чи можна заразитися COVID-19 через їжу: у ВООЗ дали відповідь

новини / Здоров'я
2 331
0
Чи можна заразитися COVID-19 через їжу: у ВООЗ дали відповідь

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я запевняють, що їм не відомі випадки зараження коронавірусом нового типу через їжу.

В організації нагадали про дослідження вчених із Китаю, які перевірили людей, котрі вживали продукти зі слідами COVID-19. Про це повідомляє Medical Xpress.



Зокрема, коронавірус було знайдено в партії заморожених курячих крилець, доставлених із Бразилії до китайського міста Шеньчжень. Місцева влада організувала тестування жителів, які контактували з упаковкою цих продуктів, і їхніх рідних – ні в кого з них інфекції не знайшли.

Тому ВООЗ спростувала інформацію про високий ризик підхопити COVID-19 через їжу. Також, за словами фахівців, у китайській провінції Аньхой було виявлено заражену коронавірусом партію креветок із Еквадору, які зберігали в морозилці ресторану. Однак тести людей, які контактували з цими продуктами, й тих, хто їх з'їв, теж показали негативний результат.

Виконавчий директор ВООЗ із надзвичайних ситуацій Майкл Раян стверджує: будь-яких доказів про те, що продукти або харчові ланцюги задіяні в переданні COVID-19, немає.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують