Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я запевняють, що їм не відомі випадки зараження коронавірусом нового типу через їжу.
В організації нагадали про дослідження вчених із Китаю, які перевірили людей, котрі вживали продукти зі слідами COVID-19. Про це повідомляє Medical Xpress.
Зокрема, коронавірус було знайдено в партії заморожених курячих крилець, доставлених із Бразилії до китайського міста Шеньчжень. Місцева влада організувала тестування жителів, які контактували з упаковкою цих продуктів, і їхніх рідних – ні в кого з них інфекції не знайшли.
Тому ВООЗ спростувала інформацію про високий ризик підхопити COVID-19 через їжу. Також, за словами фахівців, у китайській провінції Аньхой було виявлено заражену коронавірусом партію креветок із Еквадору, які зберігали в морозилці ресторану. Однак тести людей, які контактували з цими продуктами, й тих, хто їх з'їв, теж показали негативний результат.
Виконавчий директор ВООЗ із надзвичайних ситуацій Майкл Раян стверджує: будь-яких доказів про те, що продукти або харчові ланцюги задіяні в переданні COVID-19, немає.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-08-2020, 15:59
0
2 117