RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Причини, через які ви можете почуватися знесиленими

Ви добре спите, правильно харчуєтеся, достатньо рухаєтеся, не зловживаєте алкоголем і все ж таки відчуваєте занепад сил? Варто звернутися до лікаря, щоб здати аналізи і з'ясувати, у чому причина. Ось кілька можливих пояснень, інформує Ukr.Media.

Причини відчуття занепаду сил



Вам не вистачає заліза

Вважається, що до 10 % дорослих жінок у нашій країні страждають через низький рівень заліза у організмі. Якщо цього елемента недостатньо, клітини гірше забезпечуються киснем, збільшується ризик інфекційних захворювань. Попросіть у лікаря направлення на аналіз крові, додайте у раціон нежирне м'ясо, печінку, яйця, горіхи, сухофрукти. Майте на увазі, що чай і кава заважають організму засвоювати залізо, а вітамін С допомагає. Тому під час обіду пийте апельсиновий сік, а разом з м'ясом їжте зелений салат.

Початок депресії

Ви сумуєте, часто плачете і у вас немає сил на те, щоб впоратися з ситуацією? Це типові симптоми депресії. Найпростіше рішення — помірна фізична активність, яка дозволить вам відновити баланс. Якщо спорт не допомагає, зверніться до лікаря, який спрямує вас на сеанси психотерапії або підбере ліки.

Діабет

До 25% людей, які страждають на діабет II типу, не знають про своє захворювання і продовжують вести звичний спосіб життя, ігноруючи тривожні симптоми. Серед них — хронічна втома, постійне відчуття спраги, втрата ваги, розпливчастий зір, оніміння або поколювання у ногах і руках, вагінальні інфекції у жінок. Помітили один з цих симптомів? Здайте кров на цукор.

Недостатньо активна щитоподібна залоза

Щитоподібна залоза виробляє гормон тироксин, який підтримує нормальний обмін речовин. Якщо цього гормону недостатньо, метаболізм сповільнюється, а результатом стають збільшення ваги і хронічна втома. Серед інших симптомів — порушення травлення, сухість шкіри, ламкість волосся, відчуття холоду. Деякі жінки помічають зміну голосу — він стає нижчим.

Пременопауза

У восьми жінок зі ста перші ознаки менопаузи починаються ще до 40 років. Молоді і гарні жінки скаржаться на коливання настрою, нерегулярний цикл, головний біль і постійну втому. А якщо ви часто прокидаєтеся через нічні припливи, це погіршує ситуацію. Варто здати аналіз на гормони.

Апное

Чоловік каже, що ви страждаєте на хропіння, а ваше дихання час від часу переривається? Це типові ознаки апное — короткочасного порушення дихання. Уві сні погіршується постачання організму киснем, і пацієнти скаржаться на втому, сонливість, погіршення пам'яті та уваги.

Додайте енергії!

Проводьте більше часу на повітрі

Це особливо важливо у холодну пору року. Сонячне світло впливає на організм значно сильніше за штучне освітлення. Тому навіть 10 хвилин, проведені на вулиці, додадуть вам сил. Сонячне світло покращує настрій, впливає на якість сну і навіть зменшує біль.

Працюйте над розтяжкою

Напружені м'язи буквально висмоктують з організму енергію, тому що кожен рух вимагає зусиль. Розтяжка заспокоює, покращує кровопостачання і допомагає організму витрачати менше сил.

Збільште швидкість

Швидка ходьба замість неспішної прогулянки та коротка пробіжка вгору сходами активізують кровообіг та посилять приплив кисню до тканин і органів.

Наведіть лад

Ніщо так не вимотує, як хаос. Приберіть на столі, складіть список справ і працюйте за планом, замість того щоб хапатися то за одне, то за інше.

Їжте більше зелених овочів, горіхів, риби

Ці продукти багаті на магній, а він необхідний для життєвої енергії. На думку лікарів, до 30 % жінок у нашій країні страждають через дефіцит цього важливого елемента.

Збільште рівень коензиму Q10

Цей антиоксидант виробляється організмом і необхідний для постачання тканин енергією, яка використовується для росту і функціонування клітин. Рівень Q10 знижується з віком і у результаті неправильного способу життя, наприклад, через паління. Коензими можна отримати і з їжею — з м'ясом, рибою, зеленню і горіхами.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
17-08-2020, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 855

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.