RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

8 корисних порад, які полегшать літні тренування в спеку

Влітку більше хочеться тренуватися на відкритому повітрі. Тим більше, що спортивні зали ще тільки відкриваються, так і зараз там може бути навіть небезпечно займатися, інформує Ukr.Media.

Але як бути, якщо на вулиці сильна спека?



Закидати заняття не обов'язково, а от дотримуватись деяких правил, які допоможуть тренуватися без подальших проблем зі здоров'ям (теплового удару, наприклад) дуже просто.

Не забувай про вологість повітря

Просто спека і спека з вологістю — це зовсім різні речі. Висока вологість збільшує температуру і дуже шкодить під час занять. Ризик теплового удару зростає. Відмовлятися від тренування зовсім не обов'язково, але краще знизити навантаження або темп. Навіть звичайна прогулянка на помірній швидкості в такий день може стати нормальною і ефективною заміною фітнесу.

Пийте у 2 рази більше

У спеку рідина випаровується з організму швидше, а значить, високий ризик зневоднення. Перш за все, до тренування відмовтеся від міцної кави або чаю, вони виводять рідину. Перед стартом починайте пити воду (або спеціальні спортивні напої) невеликими ковтками. Під час заняття поруч обов'язково повинна бути вода. Рекомендується пити приблизно 200 мл кожні 15 — 20 хвилин. Але відраховувати час таймером не обов'язково — досить пити завжди, коли починаєте відчувати спрагу.

Не витирайте піт

Мало того, що його не потрібно соромитися під час вуличного тренування — його потрібно берегти. Процес потовиділення допомагає регулювати температуру тіла, а ось випаровування поту з поверхні шкіри зберігає відчуття невеликої прохолоди — вам буде набагато легше займатися.

До речі, випаровування можна навіть зімітувати спеціально, перед заняттям побризкавши на себе трохи води. Особливо рекомендується змочити область серця, потилицю, спину і ноги.

Одягніть правильний одяг

Всупереч сформованим стереотипам, колір вашої спортивної форми у спеку не важливий. А ось матеріал надзвичайно важливий. Тканина повинна дозволяти тілу дихати, але натуральна бавовна буде вбирати піт і в процесі тренування стане важчою. Потрібні матеріали, здатні давати поту випаровуватися — а це спеціальні синтетичні або напівсинтетичні тканини, одяг з яких легко знайти в спортивних магазинах.

Ще одне правило — одягайтеся трохи легше, ніж хочеться. На початку заняття повинно бути навіть трохи прохолодно. Через 10 — 15 хвилин тіло розігріється, і вам буде комфортно.

Обов'язково використовуйте захист від сонця

Ризик раку шкіри ще ніхто не скасовував. Та й просто обгоріти навряд чи вам захочеться. Тому перед тренуванням наносьте сонцезахисний засіб. Пам'ятай, що діють вони максимум пів години, тому, якщо у вас довге заняття, оновіть шар засобу — найзручніше для цього буде спрей, він і по текстурі легше крему, що в спеку краще для шкіри.

Одягніть головний убір і сонцезахисні окуляри

Від сонячного удару захистить правильний головний убір — обирай спеціальні полегшені кепки з "дихаючою" структурою.

Окуляри ж у сонячний день допоможуть розслабити обличчя — так ви не будеш весь час мружитися, а значить, більше сконцентруєтеся на занятті.

Оберіть найкраще місце для тренування

Деякі дуже люблять бігати містом чи по набережній. Але в спеку з цього нічого доброго не вийде. Міський рух подарує вам лише загазоване повітря, що дуже шкідливо, адже під час заняття ви дихаєте частіше і глибше, тим більше, в спеку. А відображення сонця від води посилить його шкідливий вплив у кілька разів.

У спеку ідеальні місця для тренування — парки, галявини, алеї.

Перемістися у воду

Чому б у спеку не спробувати фітнес в ідеальному для цієї пори року місці — у воді? Якщо є басейн, запишіться туди. Аквааеробіка дуже ефективно тренує всі м'язи і спалює зайве, просто плавання — теж. При цьому вам буде значно прохолодніше, ніж на суші.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
3-08-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 537

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.